Hoe kan ik mijn hond leren zitten?

Hoe kan ik mijn hond leren zitten?

Je hond leren zitten en wachten op commando's is een van de gemakkelijkste gedragingen die je je hond kunt aanleren en is meestal het eerste commando dat wordt aangeleerd in de basis gehoorzaamheidstraining. Zitten is een goede manier om zich te gedragen in een verscheidenheid van situaties. Het proces dient ook als de eerste stap in het vestigen van een goede relatie tussen de hond en jij. Zodra je hond geleerd heeft de commando's om te zitten op te volgen, zal je zijn aandacht krijgen waardoor de volgende training veel eenvoudiger wordt. Bepaalde methoden zijn effectiever voor puppy's, terwijl andere methoden het best geschikt zijn voor oudere honden die minder actief zijn.

 

Redenen waarom een hond leren zitten zo belangrijk is

De kunst van het aanleren van zitvaardigheid aan honden is op het eerste gezicht zo eenvoudig. Echter, een hond die in staat is om te zitten op commando wordt tevens sneller geaccepteerd dan een puppy die dat niet doet. Puppy's die op mensen springen, op deuren slaan of over straat rennen worden niet geaccepteerd. Ze kunnen zichzelf en de mensen om hen heen ook schade toebrengen.

Dus een hond leren zitten zal een verschil maken in het leven van de pup. Het zal hem in staat stellen om naar meer plaatsen te gaan, met meer mensen om te gaan, en in het algemeen vrijer te zijn. Door een puppy te leren zijn impulsen onder controle te houden door hem te laten zitten, leert hij zich goed te gedragen in stimulerende omgevingen en omstandigheden.

 

Hoe lang duurt het om een hond te trainen om te zitten?

Of de hond die je adopteert nu een oudere of jongere pup is, het eerste waar je je bewust van moet zijn is de tijd die het zal kosten om je hond te leren hoe hij jouw instructies moet opvolgen. Volgens de professionele instructeurs is er geen blauwdruk. Net als bij mensen, ontwikkelt elke hond zich in zijn eigen tempo. Aangezien sommige rassen van nature slimmer zijn dan andere, zal het vermogen om je hond te trainen afhangen van het ras van uw hond.

Een professionele hondentrainingscursus duurt meestal een half uur per sessie en omvat een/twee keer per week gedurende vier tot acht weken. Immers, regelmatige, consequente training leidt tot snellere resultaten. Als je je hond elke dag traint, zal je hem binnen twee weken kunnen leren zitten.

 

Wat kan ik doen om mijn huisdier te leren zitten?

Het belangrijkste om honden te leren zitten is om met de juiste voet te beginnen. Als je een oudere hond hebt geadopteerd, Zoek dan zoveel mogelijk informatie over zijn verleden. Sommige asielhonden hebben hun training gehad, dus je hond kan een opfriscursus nodig hebben. Maar het is niet zo dat alle asielhonden een vooropleiding hebben gehad, dus het verleden van je hond leren kennen is misschien niet haalbaar.

In werkelijkheid begint de belangrijkste fase in het leren van je hond om iets te doen al voordat je het woord uitspreekt. Voordat je hond je kan gehoorzamen, moet hij je eerst vertrouwen. Als je wilt dat je hond in staat is om je te vertrouwen, zal je tijd moeten doorbrengen om een band met elkaar te krijgen. Hoewel het proces van het trainen van je hond een prachtige methode kan zijn om een langdurige band te bevorderen, zouden we willen voorstellen om de tijd te nemen om met de hond door te brengen en zijn gewoonten en stemmingen te leren kennen. Tevens wil je hem in staat te stellen zich in zijn nieuwe omgeving te vestigen voordat je met je lessen begint.

 

Methoden om honden te leren zitten

Of het nu gaat om een jonge pup of een oude hond, met deze tips kan jij je hond leren zitten:

- Kies je omgeving zorgvuldig

Als je je hond wilt trainen, zorg er dan voor dat je een plek kiest die niet afleidt en waar je controle hebt. Training moet plezierig zijn voor zowel jezelf als je hond. Kleine, leuke sessies zullen meer succes opleveren dan lange sessies. Trainingen moeten zowel onaangelijnd als aangelijnd (veilig en beveiligd) worden uitgevoerd!

- Zorg ervoor dat je je voet aan de lijn houdt

Hoewel je enige speling moet toestaan aan de lijn, zal het knijpen van de lijn tot een vooraf bepaalde afstand ervoor zorgen dat je huisdier niet afgeleid raakt tijdens het oefenen. Beperk de speling tot een punt waar ze kunnen bewegen, maar ze mogen niet opspringen of afdwalen.

- Plaats je traktatie in je hand op het hoofd van het huisdier

Je kunt een hondensnoepje tussen uw twee vingers plaatsen. Plaats vervolgens je handpalmen omhoog in een hoek van 45 graden, ongeveer zes centimeter van de neus van de hond. Ga vervolgens langzaam met je hand over het hoofd naar achteren. De hond zal zo lang mogelijk zijn ogen gericht houden op de traktatie.

- Geef een handsignaal

Kies een handgebaar dat je zou willen associëren met jouw "zit" commando. In dit geval is het signaal het opsteken van een vinger. Maak het handgebaar, en til dan de beloning boven het hoofd van je huisdier. "Zit" is een goed woord om te gebruiken wanneer uw hond begint te zitten. Je kunt meteen "zit" zeggen en dan de hond de traktatie geven. Herhaal dit vaak.

- Zeg "Zit"

Wanneer je hond het handsignaal onder de knie heeft met behulp van het commando, heb je hem getraind om alleen op het stemsignaal te reageren. Wanneer je zegt "zit," wacht drie seconden, en geef dan het handgebaar. Elke keer dat je huisdier gaat zitten, prijst en beloon je hem. Herhaal deze procedure meerdere keren en verleng geleidelijk het interval tussen het gesproken signaal en het handgebaar.

- Geef een beloning aan uw hond

Zodra je hond zit, bied hen de traktatie en bedank ze door te zeggen, "goed meisje / jongen!". Zorg ervoor dat ze goed zitten en niet alleen op hun poten liggen. Geef ze pas lof als ze het goed gedaan hebben.

- Herhaal

Herhaal dit verschillende keren tot ze kunnen anticiperen op de bewegingen van de traktatie, en dan beginnen te zitten wanneer de traktatie op hun hoofd valt.

 

Conclusie

Het vermogen om de puppy te leren zitten is van cruciaal belang. Het zal de pup leren zijn impulsen te beheersen en kan in veel situaties worden gebruikt. Het kan helpen zijn leven te redden. Hij kan leren de standaardhouding aan te nemen bij het begroeten van de persoon die hij begroet, en het zal hem ervan weerhouden naar buiten of naar de straat te ontsnappen.

Terug naar blog