Welke voedselallergieën bij honden zijn er?

Welke voedselallergieën bij honden zijn er?

Voedselallergieën bij honden. Jouw hond heeft last van voedselallergieën, maar wees gerust, je bent niet de enige. Voedselallergieën zijn een van de meest voorkomende allergieën bij honden. Het is dus erg belangrijk om voor een hond met voedselallergieën te zorgen. De immuunrespons van een allergisch huisdier maakt antilichamen aan tegen dingen die het gewoonlijk verdraagt. Bij een allergische reactie op een maaltijd worden antilichamen ontwikkelt. Omdat antilichaamproductie vereist is voor de vorming van reacties, ontwikkelen voedselallergieën zich gewoonlijk na langdurige blootstelling aan een specifiek merk, type of variëteit aan voedsel. Er kunnen verschillende maatregelen genomen worden om de ziekte te voorkomen. Maar als iemand bij honden tekenen en symptomen van voedselallergieën kan zien, herstel deze dan zo snel mogelijk.

Voedselallergieën bij honden

Voedselallergieën bij honden:

Als je vermoedt dat jou hond voedselallergieën heeft of overgevoelig is voor een element in zijn normale voeding, is het van cruciaal belang om het schadelijke product te identificeren, zodat je het uit hun dieet kunt verwijderen terwijl je toch zorgt voor de juiste voedingsstoffen. Allergieën bij honden komen vaker voor als ze een jaar oud zijn. Ze kunnen echter op elke leeftijd voorkomen. Overgevoeligheidsreacties bij honden zijn niet geheel te vermijden vanwege onbekende erfelijke variabelen. Sommige voedselallergieën kunnen worden vermeden. Maar niet bij hypoallergeen voer. Als een hond een van de symptomen vertoont, kan hij een voedselallergie hebben. Een dierenarts beoordeeld dan wat de oorzaak is zoals:

 • jeuk
 • gasvorming
 • braken
 • Rode geïrriteerde huid
 • Diarree
 • Huiduitslag op het lichaam (oor en voeten)

De meest voorkomende voedselallergieën:

Stel dat jou dierenarts vermoedt dat jou hond last heeft van een voedselallergie of overgevoeligheid. In dat geval zullen experts waarschijnlijk voorstellen om jou hond na een uitgebreide beoordeling te laten beginnen met een eetpatroon. Eiwitten van dieren of organische stoffen in de voeding zijn vaak de bronnen van voedselallergieën bij honden. De gevaarlijkste elementen zijn rundvlees, maïs, melk en brood. Voedselallergieën kunnen er lang over doen om hun symptomen te ontwikkelen, wat misschien irrationeel lijkt. Vaak lijken honden plotseling een allergie te ontwikkelen voor voedsel dat ze maandenlang consumeren.

Een hond met voedselallergieën verzorgen en behandelen:

Het identificeren van welk ingrediënt de reactie veroorzaakt, is de eerste stap bij het verzorgen en behandelen van een voedselallergie bij een hond. jou hond gedurende 8 tot 12 weken een speciaal dieet geven is de eenvoudigste manier, ook al bieden bepaalde faciliteiten verschillende tests aan. Omdat deze tests voldoende zijn om voedselallergieën bij jou liefhebbende honden nauwkeurig te diagnosticeren, kan jou dierenarts je helpen bij het selecteren van een verhoogd dieet met gespecificeerde componenten. Het eiwit in het voer van jou hond moet afkomstig zijn van één enkele bron en ofwel verteerd of nieuw zijn, wat betekent dat het een eiwit is dat hij nog nooit eerder heeft gehad.

Veel bedrijven in diervoeding zagen de noodzaak in van diëten met ongebruikelijke eiwit- en koolhydraatbronnen en met weinig toevoegingen. Allergie-diëten moeten ten minste één eiwit maar één koolhydraatbestanddeel bevatten, die beide vreemd moeten zijn voor het huisdier. Verschillende diëten op basis van eend, wild en ander vlees zijn de laatste tijd algemeen verkrijgbaar.

Diagnose van de voedselallergie bij honden:

Volgens onderzoek reageert 80% van de honden na vier tot zes weken op het dieet, terwijl 90% zich na acht weken gedraagt. Uitgebreide proeven lijken nodig te zijn voor de Labrador retriever en de cocker-spaniël. De meeste dierenartsen hebben gedurende meerdere jaren een beperkt dieet voorgeschreven van 8 tot 12 weken. Maar het is de enige methode om voedselallergieën bij honden te diagnosticeren.

Instructies en dieetwensen voor honden:

Een dieet wordt gedurende een bepaalde tijd gevolgd om te beoordelen of een voedselallergie de huidconditie beïnvloedt. Het authentieke voer wordt gedurende twee weken gegeven als het huisdier geneest om te controleren of de jeuk terugkeert. Als het huisdier herstelt op het testdieet maar blijft jeuken op het reguliere dieet, is een voedselallergie bevestigd. De hond wordt dan permanent op de voorgeschreven test van dieet of een andere maaltijd geplaatst. Hier zijn enkele extra overwegingen waarmee je rekening moet houden voordat je voedingsplannen voor deze procedure ingaat:

 1. Een zorgvuldig dieet is vereist.
 2. Alle mensen in het gezin moeten het proces steunen. Als er niemand kijkt, is er geen manier om andere maaltijden naar de hond te brengen.
 3. Om zorgen over het delen van voedsel te voorkomen, is het meestal ideaal als alle dieren in huis het testingrediënt krijgen.
 4. De jeuk moet tijdens het experiment worden gecontroleerd om de resultaten nauwkeurig te laten zijn.
 5. Dieetstudies worden vaak uitgevoerd met de wisseling van de seizoenen. Het onderzoek toont aan dat als een hond een stofallergie heeft wanneer het seizoen verandert, het lijkt alsof de voeding succesvol is.

Conclusie:

Voedselallergie is een van de meest irritante aandoeningen die honden kunnen hebben. Honden eten veel voedingseiwitten en mineralen die verder in hun lichaam worden opgenomen. Een goede verzorging hiervoor is dus vereist. Maar ten eerste is het essentieel om de specifieke ziekte te diagnosticeren door voedselallergieproducten te testen. Wanneer zich tijdens de test ziekte voordoet, moet de hondenbezitter preventieve maatregelen nemen voor de veiligheid van de honden en het gezin. Het toont je liefde en aandacht dat je van je hond houdt net zoals bij je familielid. Wees voorzichtig als je nog een ander huisdier in huis hebt.

Terug naar blog