Wat zijn verschillende pijnmedicatie voor honden?

Wat zijn verschillende pijnmedicatie voor honden?

Er zijn veel soorten pijnmedicatie voor honden. Het kan een verwonding, aandoening of een intern probleem zijn. Maar je voelt pijn. Het is meestal een onaangenaam moment voor je om die pijn te dragen. Pijn is verbonden met de interne weefsels van het lichaam, aangezien mensen pijn en letsel voelen. Dieren hebben ook hetzelfde pijnniveau, maar ze kunnen ons niets vertellen over hun pijn. Het is dus essentieel om ons te concentreren op het gedrag van onze huisdieren, zoals doseringen.  

Wat zijn verschillende pijnmedicatie voor honden

Dierenartsen hebben de laatste jaren essentiële stappen genomen om te herkennen hoe honden pijn ervaren en wat de beste strategieën zijn om het te verlichten. Als overlevingstechniek zullen veel honden hun lijden van nature verbergen. Ze brachten goedbedoelende wetenschappers ertoe te geloven dat honden pijn niet op bijna dezelfde manier ervaarden als mensen. We denken nu dat honden een neurologisch systeem hebben dat vrij identiek is aan mensen, en dat we hun lijden beter kunnen detecteren en behandelen.

Hoe weten we dat onze hond pijn heeft en medicijnen nodig heeft?

Het is redelijk om van een hond te verwachten dat hij ongemak verdraagt na kennelijke verwondingen of chirurgische ingrepen. Zelfs als de symptomen mild zijn, zullen de meeste honden tekenen van ongemak vertonen. Wanneer honden pijn hebben, veranderen ze meestal hun gedrag op de een of andere manier. Een hond kan aarzelen om trappen te beklimmen, een auto in te gaan, verminderde activiteit te vertonen of weigeren aangeraakt of opgetild te worden. Onze enige indicatie dat de hond pijn heeft, kunnen subtiele indicatoren zijn. Bij oudere honden is artritisch ongemak typisch. Iedereen die een oudere hond heeft gezien die moeite heeft om op te staan of zich niet kan bewegen na het liggen, begrijpt de pijn van deze dieren.

Tekenen van pijn bij honden:

Hieronder volgen de significante tekenen en symptomen bij honden wanneer ze pijn hebben:

  • Agressief gedrag
  • mank lopen
  • Overmatig kwijlen
  • Het brandpunt van het lichaam likken
  • Verlaagde staart
  • Veranderingen in gewoontes (eten, drinken, slapen)
  • stil worden
  • Tegenzin om te springen
  • Toegenomen hijgen en rusteloosheid
  • Zwelling en ontstekingWat zijn verschillende pijnmedicatie voor honden

Pijnmedicatie voor honden

Behandelingsopties voor honden moeten met uiterste voorzichtigheid worden gegeven. Om pijn te beheersen en te minimaliseren, worden verschillende medicijnen gebruikt. De dierenarts zal de meest geschikte medicijnen selecteren voor de behoeften van jou huisdier. De volgende zijn mogelijke pijnmedicatie voor honden:

NSAID’s – Ontstekingsremmers voor honden

De term NSAID verwijst naar niet-steroïde anti-inflammatoire medicijnen. Het is de meest voorgeschreven pijnstiller en ontstekingsremmende medicatie voor honden. NSAID’s worden vaak voorgeschreven aan honden die lijden aan artrose. Een ziekte waarbij het kraakbeen na verloop van tijd afbreekt, waardoor de botten tegen elkaar wrijven. De constante druk kan het gewricht ernstig beschadigen, wat ongemak, ontsteking en invaliditeit kan veroorzaken. NSAID’s zullen altijd bij de maaltijd worden gebruikt. Anders kunnen ze ernstige problemen veroorzaken, zoals braken, diarree en maagzweren. Het spijsverteringsstelsel, de nieren en de lever zijn de meest voorkomende plaatsen van NSAID-bijwerkingen. NSAID’s omvatten ibuprofen en aspirine, hoewel ibuprofen zeer gevaarlijk is voor honden en nooit mag worden gegeven. Dierenartsen raden honden vaak aspirine aan.

Opioïden:

Opioïden zijn zeer effectief. Butorfanol en buprenorfine zijn twee opioïden die zijn goedgekeurd voor gebruik bij dieren. Het wordt voornamelijk gebruikt door experts omdat dit zo goed is in het verlichten van pijn bij honden. Het is in sommige gevallen ook gebruikt om kanker en artritische pijn te behandelen. Trage prestaties (sedatie), stemmingswisselingen en opwinding zijn veelvoorkomende bijwerkingen van opioïden. De meeste ervan zijn gekoppeld aan functies van het centrale zenuwstelsel.

Tylenol voor honden:

Acetaminophen, ook bekend als Tylenol, is een vrij verkrijgbare pijnstiller en koorts bij mensen zonder recept. Pijnstillers worden niet aanbevolen voor honden, omdat ze gevaarlijk kunnen zijn. Honden mogen nooit over menselijke medicijnen of aspirine gaan, behalve onder de instructie of begeleiding van een dierenarts. Als jou hond matige tot ernstige pijn heeft, zal jou dierenarts waarschijnlijk iets anders dan paracetamol voorschrijven, zoals een bepaalde dosis baby-aspirine. Voor de goede orde, paracetamol is niet geschikt voor honden.

Gabapentine voor honden:

Medicatie gabapentine is een pijnstillend medicijn voorgeschreven door dierenartsen om epileptische aanvallen, ontstekingen en nervositeit bij honden aan te pakken. Dit is niet door de FDA goedgekeurd voor gebruik bij honden. Het is niettemin nuttig als pijnstiller bij lagere doseringen. Effectiever is het wanneer het wordt gebruikt met een andere pijnstiller en is niet effectief wanneer het alleen wordt gebruikt. Het is echter vaak het tweede keus pijnmedicatie voor honden

Gabapentine is zeer effectief bij neurologisch ongemak in de hersenen of het ruggenmerg in de rug van jou hond. Het onderneemt actie binnen één tot twee uur.

Tramadol:

Tramadol is een pijnstiller die op dezelfde manier werkt als andere niet-verslavende opioïden. Dierenartsen dienen het af en toe toe aan oudere huisdieren die chronische pijn hebben. Een angstaanval, diarree en hoofdpijn zijn allemaal mogelijke bijwerkingen. Als je zich zorgen maakt, neem dan contact op met jou dierenarts. Er zijn verschillende medicijnen op de markt voor honden. Geef jezelf geen medicijnen. Probeer een dierenarts te bespreken, zodat hij het beste medicijn kan voorstellen door de situatie van jou lieve huisdier te onderzoeken.

Conclusie:

Jij wilt dat jou hond zich beter voelt terwijl hij pijn heeft. Maar probeer niet te achterhalen wat hun probleem is. Ontdek wat er mis is door jou dierenarts te raadplegen. Houd er rekening mee dat het medisch dossier van elke hond uniek is en dat zelfs veilige pijnmedicatie voor honden misschien niet de beste optie zijn voor jou huisdier. Zorg er daarom voor dat je, voordat je jou huisdier medicijnen geeft, voortdurend op de hoogte wordt gehouden van hun vaccinaties en bezoek een dierenarts. Verschillende alternatieve methoden kunnen je in staat stellen het ongemak van jou hond te beheersen zonder medicijnen te gebruiken. Fysiotherapie en massage zijn de meest bekende. Deze diensten zijn al beschikbaar bij sommige dierenartsen. jou dierenarts kan je aanbevelen aan een specialist die gespecialiseerd is in deze procedures.

Terug naar blog