Wat kan mijn hond wel en niet eten?

Wat kan mijn hond wel en niet eten?

Er zijn veel voedingsmiddelen die geschikt zijn voor jou hond om te eten. Maar er zijn er ook die we helemaal niet moeten voeren. We delen een speciale band met onze honden. Dus het is soms gemakkelijk om te vergeten dat we twee verschillende spijsverteringsstelsels hebben. Hoewel het moeilijk is om nee te zeggen tegen puppyogen, is het belangrijk dat we blijven opletten met voeding. Sommige voedingsmiddelen kunnen onze honden ziek maken, en in extreme gevallen zijn sommige giftig en kunnen ze dodelijk zijn.

Kunnen honden bananen eten?
Ja – met mate. Bananen hebben een hoog suikergehalte dat, wanneer ze veel worden gegeten, hun buik kunnen verstoren. Een paar plakjes zijn prima, maar voer ze geen bananen als hoofdbestanddeel van hun dieet.

Kunnen honden aardbeien eten?
Ja, aardbeien zijn met mate een gezonde traktatie voor honden en zitten boordevol antioxidanten. Aardbeien hebben ook een enzym dat kan helpen de tanden van uw hond witter te maken. Maar vanwege hun hoge suikergehalte mogen ze niet regelmatig worden gegeven.

Waarom eten honden gras?
Gras eten is normaal voor honden. En hoewel het niet veel voedingsstoffen bevat, helpt het hun spijsvertering en hun stoelgang soepel te laten verlopen. Dus maak je geen zorgen als je je hond gras ziet eten.

Mogen honden tomaten eten?
Nee – vermijd het voeren van tomaten aan uw hond. Groene delen van de tomaat hebben een giftige stof genaamd solanine. Tomaten zouden uw hond ziek maken, een abnormale hartslag, spierzwakte en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken.

Kunnen honden sinaasappels eten?
Ja, sinaasappels zijn een uitstekende bron van vitamine C en kunnen met mate aan uw hond worden gevoerd. Maar net als bij ander fruit kan te veel sinaasappel de maag van uw hond van streek maken. Geef ze geen sinaasappelschillen of zaden vanwege sporen van giftige stoffen.

Kunnen honden druiven eten?
Nee – voer uw hond nooit druiven en rozijnen (krenten en rozijnen), omdat deze giftige stoffen bevatten die kunnen leiden tot acuut nierfalen en overlijden. Zelfs in kleine hoeveelheden kan uw hond erg ziek worden.

Kunnen honden ananas eten?
Ja, ananas kan in kleine hoeveelheden worden gegeten omdat het vol vitamines en vezels zit , maar als het te veel wordt gegeten, kan het uw hond ziek maken of diarree krijgen .

Kunnen honden kaas eten?
Ja, honden kunnen kleine hoeveelheden kaas eten. Als ze te veel eten, kunnen ze buikpijn en diarree krijgen , dus als je hond het nog niet eerder heeft gehad, introduceer het dan geleidelijk. Vetarme kaas zoals mozzarella zou de beste optie zijn.

Kunnen honden suikermaïs eten?
Ja, suikermaïs is een gezonde optie voor honden en zit vol met eiwitten, antioxidanten en essentiële vetzuren. Zorg er wel voor dat je de maïs van de kolf haalt, want dit verteert niet in hun maag en kan een verstopping of perforatie veroorzaken.

Kunnen honden wortelen eten?
Ja, uw hond kan zowel rauwe als gekookte wortel eten. Wortelen zijn ontzettend gezond, zorg er wel voor dat je ze in kleine stukjes snijdt zodat er geen risico op verstikking bestaat.

Terug naar blog