Wat je moet weten over hondenvoeding!

Wat je moet weten over hondenvoeding!

Met zoveel verschillende opties die beschikbaar zijn in hondenvoeding, is het kiezen van de perfecte maaltijd flinke uitdaging. Het volgende is een gids die je zal helpen bij het bepalen van de meest geschikte voedingsroutine voor jou hond.

Het is jou verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat jou puppy voeding eet die qua voedingswaarde compleet en uitgebalanceerd is, zodat hij kan uitgroeien tot een gezonde en tevreden volwassene. Als het gaat om het voer voor jou puppy, moet je een paar cruciale keuzes maken; maar met een beetje planning en wat advies, zult je merken dat het voldoen aan de groeiende voedingsbehoeften van jou puppy net zo eenvoudig is als het opvolgen van enkele algemene suggesties.

Raadpleeg een dierenarts voor hun mening over hondenvoeding

Als het gaat om de gezondheid van jou puppy, is jou vertrouwde dierenarts de beste persoon om in bijna elke situatie heen te gaan voor deskundig advies en hulp. Niemand is een uitzondering op deze regel als het gaat om het maken van gewoonten over eten. Tijdens jou eerste bezoek aan de dierenarts moet je vragen naar het beste puppyvoer, voedingsschema en portiegrootte voor jou huisdier.

Een gerecht uitkiezen om te eten

Wanneer hij klaar is om te worden geadopteerd, moet jou hond het speenproces hebben voltooid. En bereid zijn om vast voedsel te eten. Naarmate ze zich ontwikkelen, hebben puppy’s een dieet nodig dat rijk is aan eiwitten, koolhydraten, lipiden, vitamines, mineralen.

Het kiezen van hondenvoeding dat voldoet aan de normen die zijn vastgesteld door de AAFCO is het verstandigste . Om dit te vinden zoek je naar de zin “Compleet & Gebalanceerd” op de verpakking van het product is gedrukt. AAFCO-goedgekeurde voedingsmiddelen vereisen geen supplementen om aan de voedingsbehoeften van jou hond te voldoen. Raadpleeg nogmaals de dierenarts van jou hond voor specifiek voedingsadvies voor jou hond.

Bedenk hoeveel groter jou pup uiteindelijk zal worden

Het is essentieel om bij benadering een idee te krijgen van hoe groot jou puppy zal worden om hem adequaat te kunnen voeden; hierdoor kunt je voorkomen dat je hem overvoert. Stel je een Chihuahua en een Duitse Dog voor die naast elkaar staan. Welke zou er schattiger uitzien denk je? Dit is een fantastische illustratie van hoe aanzienlijk de voedingsbehoeften van puppy’s van grote en kleine rassen van elkaar kunnen verschillen.

Kleinere rassen groeien sneller op dan grotere. Miniatuurpuppy’s hebben meestal kleinere lippen en tanden en hun metabolisme is meestal sneller dan die van gigantische puppy’s. Omdat ze zo actief zijn, hebben kleine honden voer nodig dat zowel makkelijker te kauwen is als voer voor grotere honden. De kans bestaat dat speelgoed- en theekoprassen vaker gevoerd moeten worden.

Voor grote rassen heb je formules nodig die hen helpen langzamer te groeien. Diëten die speciaal voor puppy’s van grote rassen zijn gemaakt, bevatten doorgaans minder calorieën per gram voedsel, zodat ze langzamer en gezonder kunnen groeien. Pups van grote rassen hebben meer kans op gewrichtsproblemen als ze te veel eten. Om te voorkomen dat het probleem erger wordt, is het essentieel om ervoor te zorgen dat ze op een gestage, ordelijke manier opgroeien.

Praat met de dierenarts die voor jou huisdier zorgt. Omdat elke hond anders is, is het essentieel om met jou dierenarts te praten over specifieke aanbevelingen voor jou puppy.

Zorg voor een vast patroon voor het eten van hondenvoeding

Je kunt het hongerige verlangen van je puppy bijhouden en maagproblemen voorkomen door een regelmatig voedingsschema aan te houden. Puppy’s jonger dan 12 weken moeten misschien drie of zelfs vier keer per dag eten. Als hij drie maanden oud is, kun je het aantal keren dat hij per dag wordt gevoerd, terugbrengen tot 3 keer.

Bij het bepalen van de hoeveelheid hondenvoeding je de puppy gaat geven, is het goed om de verpakking te lezen. Je geeft jou puppy te veel hondenvoeding als hij overgewicht lijkt te hebben. Of als hij zijn bak na elke maaltijd schoonmaakt, maar nog voer over heeft. Als jou puppy lusteloos of ondergewicht heeft, is het mogelijk dat je hem niet genoeg voer geeft.

In ieder geval zal jou puppy de eerste paar maanden van zijn leven verschillende voedingsbehoeften hebben waaraan je moet voldoen. Als pups jonger zijn hebben ze vaker voeding nodig. Naarmate ze ouder worden hebben puppy’s een geleidelijk afnemende behoefte aan frequente voedingen.

Het zou de puppy moeten zijn, niet het pakket, die verantwoordelijk is voor het voeden van de puppy.

Vergeet niet dat de instructies op de puppyvoedingsverpakking bedoeld zijn als richtlijn. Geen enkel dieet kon tegelijkertijd aan de behoeften van alle puppy’s voldoen. De drie beste manieren om ervoor te zorgen dat jou puppy de juiste voeding op het juiste moment krijgt, zijn door met een professional te praten, te leren wat hoogwaardige puppyvoeding maakt en zijn groei nauwlettend in de gaten te houden.

Houd goed in de gaten hoe de hond zich lichamelijk voelt

Volgens onderzoek hebben honden die hun gewicht op een gezond niveau houden een levensverwachting die tot twee jaar langer is. Een van de meest efficiënte manieren om ervoor te zorgen dat jou hond uitgroeit tot een gezonde volwassene, is door vertrouwd te raken met de formule voor het bepalen van de ‘lichaamsconditiescore’ van jou puppy.

De dierenarts zal jou hond wegen en verschillende metingen doen om te beoordelen of ze een ongezond gewicht of een ideaal gewicht hebben. Voor instructies over hoe je deze lichaamsconditiecontroles thuis kunt doen, moet je contact opnemen met jou plaatselijke dierenarts.

Hondenvoeding en regels

De volgende regels moeten in gedachten worden gehouden bij het uitzoeken wat een gezond gewicht is. Allereerst is het voor puppy’s en volwassen honden beter om wat magerder te zijn dan wat dikker. Als je met je handpalm langs de zijkant van je hond gaat, zou je zijn ribben moeten kunnen voelen, maar je zou ze niet moeten kunnen zien. Als je boven je hond staat en naar beneden kijkt, zou je ook een duidelijke taille moeten kunnen zien.

Terug naar blog