Puppyvoer wat past er bij mijn hond

Puppyvoer wat past er bij mijn hond

Tegenwoordig zijn er honderden merken en soorten puppyvoer verkrijgbaar, waardoor het voor eigenaren van gezelschapsdieren moeilijk is om het beste te kiezen. Hoewel het moeilijk is om elk merk voor puppyvoer op de markt te beoordelen, zijn er een paar belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden.

Puppyvoer

Wat is puppyvoer?

Puppy’s en honden in ontwikkeling hebben tweemaal de dagelijkse voedingsbehoefte van volwassen honden. De botten, spieren, gewrichten, inwendige organen en het immuunsysteem van puppy’s ontwikkelen zich snel. Een uitgebalanceerd puppydieet biedt voedingsstoffen die maaltijden voor volwassen honden niet bevatte n, omdat ze niet nodig zijn nadat de puppy volwassen is geworden. Het bevat alle vitamines, ongeveer 30% eiwitten en mineralen om uit te groeien tot een gezonde volwassen pup. Volwassen honden mogen vanwege het hoge vetgehalte geen puppyvoer eten.

Hoe lang moet je jou puppy puppyvoer voeren?

Puppy’s blijven zo tot ze volwassen zijn. Dit betekent voor de meeste honden een jaar puppyvoeding tot ze 80% volwassen zijn. Als de puppy te snel groeit en jou dierenarts zich zorgen maakt, moet je wellicht stoppen met het verstrekken van puppyvoer (longbottenziekte en panosteitis zijn bijvoorbeeld twee zorgwekkende groeiziekten). In dergelijke gevallen moet je naar jou dierenarts luisteren.

Welk puppyvoer is het beste?

U kunt vochtige, halfvochtige of droge brokjes voor jou hond kopen. De droge versie van puppyvoer bevat de meeste vleeseiwitten. Het is ook praktischer, goedkoper, gemakkelijker te verteren en schoner. Vochtig puppyvoer is echter duurder en degradeert sneller als het niet op de juiste manier wordt bewaard. Vochtig voedsel bevat minder voedingsstoffen omdat het meestal voor 75% uit water bestaat. Tandbederf is een ander probleem met vochtig puppyvoer.

De ideale aanpak is om jou puppy een mix van droge brokjes en vochtig hondenvoer te geven. Je kunt ze mixen en matchen van maaltijd tot maaltijd.

Halfvochtig puppyvoer is ook een goede optie (dwz het heeft een afgemeten verpakking en hoeft niet gekoeld te worden). Dit kan prijzig zijn en heeft geen tandheelkundige voordelen. Halfvochtig voer bevat veel zout, conserveermiddelen en suiker en kan bij sommige honden zwaarlijvigheid en hyperactiviteit veroorzaken.

Puppyvoer

Wat is het beste puppyvoer?

Het beste puppyvoer moet worden gekozen op basis van ingrediënten en de vereisten van de AAFCO en de National Research Council. De normen voor huisdiervoeding moeten voldoen aan de fundamentele vereisten van deze groepen of deze overtreffen.

Veel generieke merken voldoen aan minimale criteria en missen mogelijk de voedingsstoffen die jou puppy nodig heeft, wat resulteert in groeiachterstand of zelfs hongersnood. Dat betekent niet dat het duurste merk altijd het beste is.

In de meeste gevallen kan het erg nuttig zijn om te praten met iemand die ervaring heeft met het opvoeden (en voeren) van honden, zoals fokkers en trainers. jou dierenarts kan ook helpen, maar sommigen kunnen bevooroordeeld zijn ten opzichte van een bepaald merk. Winkelmedewerkers zitten in hetzelfde schuitje. Daar om producten te verkopen die de winstmarge van de winkel zullen verhogen. Als je met iemand praat die niet bij een bedrijf is aangesloten, kunt je geweldig hondenvoer vinden.

Hoe vaak moet jou puppy puppyvoer eten?

Puppy’s moeten tot de leeftijd van zes maanden minstens drie keer per dag worden gevoerd, waarna ze moeten overschakelen naar tweemaal daags voeren. Omdat de groeisnelheid van veel rassen op deze leeftijd afneemt, wordt aanbevolen haar maaltijden te beperken tot elke dag ’s ochtends en’ s avonds. De eetgewoonten van jou hond zullen nooit veranderen.

Nog een reeks voedingsregels

Maaltijden dienen elke dag gelijktijdig te worden verstrekt, bij voorkeur in een rustige omgeving. Meng droge brokken met warm water en ingeblikt voedsel om vocht te voorzien. Gebruik in plaats van ingeblikt voedsel gekookt ei of kwark.

Laat je puppy honger lijden als ze dat wil. Een maaltijd overslaan is prima als de puppy een constant energieniveau heeft en niet meer dan één maaltijd overslaat. Bied haar de restjes na een paar uur aan.

Dus als jou hond niet wilt eten, dwing of verleid hem dan niet door hem vlees, maaltijden van jou tafel of ander niet-hondenvoer aan te bieden. Onvoldoende voedingsstoffen leert jou puppy om “menselijk voedsel” aan tafel te verwachten. Het “leuke spul” zal worden aangeboden als je ze lang genoeg uitsteekt. Presenteer het voer dat je jou puppy/hond in de toekomst gaat voeren.

Ongewoon, tenzij er een gezondheidsprobleem is, zullen honden niet eten (bijv. ondervoeding, honger). Haar honger zal haar ertoe aanzetten te eten wat je haar geeft. Een dierenarts moet zo snel mogelijk worden gezien.

Menselijk voedsel voeren

Het zou echter helpen als je jou puppy (of hond) tijdens het eten niet van jou tafel zou voeren. Dit stoort je misschien niet als je alleen eet, maar het kan je zorgen maken als je gezelschap hebt en de hond aan hun voeten zit te wachten op eten. Honden begrijpen het verschil niet tussen een informeel en een formeel diner. Train de hond in het begin om geen voedsel van de tafel te verwachten – of zelfs het aanrecht – en om voedsel uit andere bronnen te verwachten.

puppyvoer

Plaats in de keuken eventuele hondenveilige restjes in een voerbak voor honden, weg van de eet- en maaltijdbereidingsruimtes. Dat je hem voedzame maaltijden hebt gegeven, is genoeg voor hem om dankbaar te zijn.

In plaats van te wachten op restjes, moet je zijn maaltijden van tevoren regelen, zodat hij geen honger heeft als je eet.

Wat is de ideale maaltijd voor een puppy?

Haar ras- en voedingsbehoeften bepalen hoeveel voer jou puppy nodig heeft. Een portiegrootte wordt weergegeven op de meeste voedselverpakkingen voor puppy’s, hoewel deze kan variëren afhankelijk van de voorkeuren en voedingsbehoeften van jou hond. Grotere, actievere honden hebben meer calorieën nodig dan kleinere, meer ontspannen honden. Houd er rekening mee dat overvoeding van jou puppy kan leiden tot obesitas. Bij Labrador retrievers komt zwaarlijvigheid veel voor. Een veelvoorkomende reden om honden te veel te voeren is hun schijnbaar onverzadigbare verlangen.

De gezondheid van puppy’s neemt toe met leeftijd. Ribben die zich voorbij de taille uitstrekken, geven aan dat je jou hond niet genoeg geeft. Als dat zo is, breng haar dan naar een dierenarts voor een parasietcontrole. In werkelijkheid hebben sommige rassen slanke genetica en prominente ribben. Een Greyhound is daar een voorbeeld van.

Hebben puppy’s constant toegang tot water nodig?

De constante aanwezigheid van een schaal met water wordt niet aanbevolen voor puppy’s. Het stimuleert overmatig drinken, wat zindelijkheidstraining moeilijk kan maken. Blijf hem water geven en hem uitlaten om te plassen. Naarmate hij ouder wordt en leert zijn blaas onder controle te houden, kunt je hem op verzoek water geven zodat hij kan drinken (wachten tot je thuiskomt om naar buiten te gaan).

Terug naar blog