Mijn hond kauwt op alles wat hij ziet

Mijn hond kauwt op alles wat hij ziet

De meeste nieuwe huisdiereigenaren zijn niet voorbereid op de gewoonte van de puppy om overal op te kauwen als ze hem mee naar huis nemen. Het adopteren van een hond die voortdurend kauwt is niet anders. Er is niets erger dan dat een nieuwe puppy of hond aan jou schoenen knaagt. Jouw hond kauwt gewoon op alles wanneer hij geen alternatief ziet.

Als gevolg hiervan kan het moeilijk zijn voor hondeneigenaren om de beste tactiek te ontwikkelen om met de kauwgewoonte van een puppy of een volwassen hond om te gaan. Je kunt jou hond of puppy aanmoedigen om op een gezonde manier met kauwen om te gaan door jou inspanningen te richten op het wegnemen van slechte kauwkansen, consequent te zijn, en geschikt hondenspeelgoed te geven.

Leer de redenen achter het kauwen van jou hond

Kauwen is een instinctieve drang voor honden, en in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan het behulpzaam zijn! Kauwen helpt honden bij het behouden van sterke kaken en schone tanden. Maar het helpt ze ook om te gaan met een breed scala aan emoties zoals stress.

Een nieuwe hond kan bijvoorbeeld last hebben van doorkomende tandjes. jou pas verworven hond heeft waarschijnlijk last van verlatingsangst omdat hij zich aan zijn nieuwe thuis moet aanpassen. Het kan ook zijn dat jou hond behoefte heeft aan iets om tijd mee door te brengen. Dit zijn allemaal situaties waarin jou huisdier kan gaan kauwen als een vorm van coping of zelfexpressie.

Storend kauwen daarentegen ontstaat wanneer jou beste maatje zijn kauwhonger richt op alles wat zich in huis bevindt. Leer hoe je jou hond ervan kunt weerhouden overal op te kauwen met deze nuttige tips.

Wees alert

Houd jou puppy of hond in de gaten, net zoals je dat zou doen bij een kind, om hem te behoeden voor zijn natuurlijke nieuwsgierigheid en behoefte om overal op te kauwen.

Los het probleem op

Je moet jou hond beperken als je hem alleen moet laten. Gebruik een bench of hondenhekken om een klein deel van jou huis af te scheiden van de rest van het huis als je niet bij jou huisdier bent. Potjestraining wordt gemakkelijker als er minder ongewenste kauwvoorwerpen in de buurt zijn. Puppy’s hebben maar een beperkte hoeveelheid “wachttijd”.

Het aantal uren dat jou puppy kan worden gemaakt, hangt af van zijn leeftijd in maanden. Bijvoorbeeld, een puppy van drie maanden oud zou ongeveer drie uur moeten kunnen vasthouden. Als puppy’s alleen zijn en zich vervelen, is de kans groter dat ze aan voorwerpen gaan knagen.

Bovendien kan een puppy dat niet in bedwang wordt gehouden, ernstige kattenkwaad uithalen of zelfs zichzelf pijn doen. Dit komt omdat hij geen onderscheid kan maken tussen verschillende soorten voedsel.

Laat een geur achter

Je puppy kan verlatingsangst ontwikkelen als gevolg van een emotioneel afscheid, wat kan leiden tot storend gedrag zoals janken en blaffen. Puppyeigenaars hebben ook ontdekt dat het spelen van kalmerende muziek op de radio op een laag volume helpt om een nerveuze puppy te kalmeren.

Kauwbare voorwerpen weggooien

Je moet al het voedsel en de traktaties van jou hond buiten zijn bereik houden. Zelfs als iets buiten bereik lijkt, kan een toegewijde hond het te pakken krijgen. Kinderspeelgoed (vooral de kleintjes waar jou puppy zich in kan verslikken), kleding (vooral sokken en ondergoed), plastic zakken, vuilnisbakken, potjes met recepten, portefeuilles en handtassen, supplementen – alles kan hier in!

Laat een hond nooit zonder toezicht achter in de badkamer, want daar liggen veel mogelijk schadelijke voorwerpen, zoals schoonmaakmiddelen. Ook dingen waarop je niet wilt dat ze worden stuk gekauwd en door het huis worden verspreid, zijn hier te vinden.

Ook nietjes in de prullenbak, zoals papieren handdoekjes en maandverband. Bewaar sieraden en andere kostbare bezittingen buiten het bereik van honden door ze op te bergen in een afgesloten kast, lade van een dressoir of kast.

Het kiezen van hondenspeelgoed

Koop alleen kauwspeeltjes die veilig zijn voor jou huisdier. Als delen van pluchen hondenspeeltjes afbreken of worden opgegeten, vormen ze een verstikkingsrisico. Verschillende piepspeeltjes die een hond gemakkelijk kan openen, vereisen een spoedreis naar de kliniek als het piepspeeltje wordt ingeslikt. 

Botten van nylon zijn uitstekend omdat ze lang meegaan, veilig zijn en de tanden niet beschadigen. Speelgoed van rubber mag niet worden verscheurd zodat jou hond de brokstukken kan opeten. Darmklachten en verstikkingsgevaar zijn beide mogelijke gevolgen van het gebruik ervan. Ook al kauwt je hond op alles, het belangrijkste is toch echt toezicht.

Kies een speeltje dat geschikt is voor de leeftijd van jou gepassioneerde kauwer en dat lang meegaat. Vervang een speeltje altijd als het uit elkaar begint te vallen of een zodanige grootte heeft bereikt dat het kan worden ingeslikt.

Afleiding na onderbreking

Als je jou hond ziet kauwen op een voorwerp waar hij niet op mag kauwen, onderbreek hem dan en verleg zijn aandacht naar een voorwerp dat dat wel mag. Moedig jou hond aan om op het juiste ding te kauwen door hem te prijzen. Anders kauwt je hond op alles wat jij niet wilt.

Niet kauwen op oude schoenen of sokken

Er komt een dag dat hij eindigt met het kauwen op een van jou meest geliefde of kostbare schoenen als gevolg van jou onbedoeld leren hem dat het aanvaardbaar is om dit te doen. je kunt niet van jou hond verwachten dat hij weet welke schoenen verboden zijn voor hem en voor hem alleen.

Stimuleer de geest en het lichaam

Mentale en fysieke stimulatie helpen niet alleen de geest en het lichaam van jou hond te verbeteren, maar helpen jou hond ook extra energie vrij te maken terwijl hij wordt beziggehouden. Er zijn verschillende mogelijkheden om jou trouwe viervoeter te voorzien van gezonde, plezierige hersenstimulatie.

 Door jou hond te trainen om creatieve trucjes uit te voeren test je de mentale en gehoorzaamheidsvaardigheden van jou hond, en het is ook vermakelijk om trucjes aan familie en vrienden te laten zien. je kunt jou hond ook een puzzelspeeltje geven om hem aan te moedigen zelf na te denken. Lichamelijke activiteit zal ook helpen om jou hond te vermaken. Dagelijkse wandelingen en spelletjes met hondenspeeltjes, zoals apporteren en touwtrekken, zijn enkele van de beste methodes om dit doel te bereiken.

Als je voor langere tijd van huis bent, kunt je overwegen om met jou hond te gaan trainen voordat je hem alleen laat. Dit zal ervoor zorgen dat ze zich eerder zullen ontspannen dan dat ze iets ongeschikts vinden om op te kauwen terwijl niemand kijkt om ervoor te zorgen dat ze ontspannen zijn.

Terug naar blog