Mijn hond is agressief bij de dierenarts, en nu?

Mijn hond is agressief bij de dierenarts, en nu?

In het geval van een hond die bekend staat om zijn gewelddadige neigingen, kan een bezoek aan de dierenarts een absolute nachtmerrie lijken. Het goede nieuws is dat je bepaalde dingen kunt doen om de stress van de jaarlijkse controle van jou hond of een noodbezoek te verlichten. De belangrijkste tip is om een kalmeringsmiddel voor je hond te halen bij de dierenarts.

Hoe om te gaan met een agressieve hond

Begrijpen waarom gewelddadig gedrag optreedt is de eerste stap in het stoppen ervan. Eigenaren van gewelddadige honden kunnen geloven dat hun hond wrok tegen hen koestert. Dit is toch meestal te wijten aan het gebrek aan vertrouwen.

Wanneer honden bang zijn voor iets, gaan ze in de vecht-of vlucht-modus, net als elk ander dier. Blaffen, grommen, agressieve houding en verzetten begint zodra ze zich realiseren dat ze niet weg kunnen. Honden kunnen gewelddadig worden in stressvolle situaties, zoals in een dierenartspraktijk. Zelfs wanneer ze verder vriendelijk zijn tegen mensen en andere honden. Je kunt een kalmeringsmiddel voor je hond halen bij de dierenarts.

Angst voor het onbekende, gecombineerd met het gehuil in de kamer en de overweldigende geuren en aanwezigheid van andere dieren, is genoeg om zelfs de meest ontspannen hond nerveus te maken. Wat kan je doen als je weet dat jou hond gewelddadig is of als hij vijandig wordt tijdens een bezoek aan de dierenarts?

Boek vroeg om andere honden te vermijden

Vraag om een afspraak in de vroege ochtend of late namiddag wanneer je jou jaarlijkse check-up regelt om tijd en geld te besparen in de kliniek. Je kunt het beste aan het begin of eind van jou verblijf aankomen, om andere honden te mijden.

Vergeet echter niet dat afspraken snel vol kunnen zitten omdat jou hond niet de enige is die nerveus wordt. Ga je naar de dierenarts, plan dan op tijd een afspraak.

Wacht buiten

Houd jou hond in de auto of uit de wachtkamer om angst te voorkomen. Als laatste redmiddel kan je een maatje meenemen om je te helpen jou hond in te checken of te wachten tot jou hond wordt binnengeroepen (laat jou hond nooit alleen in de auto).

De meeste dierenklinieken zullen echter toestaan dat je buiten wacht door piepers, sms-berichten of telefoontjes te geven wanneer de dierenarts klaar is om jou hond te zien.

Vraag een prive-kamer voor alles

Het inchecken en wegen van jou dier gebeurt vaak in een centrale gang of wachtruimte, terwijl de meeste operaties in een privé-onderzoeksruimte worden gedaan. Als jou hond nerveus is, kan het niet gemakkelijk zijn om nauwkeurige metingen te verrichten. Als je jou hond binnenbrengt voor een onderzoek, vraag dan of de kliniek een draagbare weegschaal heeft, zodat ze hem kunnen wegen zonder de afleiding van andere dieren.

Informeer naar achterdeurtjes

Dierenartsen zitten in deze branche omdat ze een grote liefde voor dieren hebben. Zij willen ook dat jou hond zich op zijn gemak voelt. De medewerkers van de dierenarts hebben misschien een aparte deur voor je om naar binnen en naar buiten te gaan, of ze kunnen op een andere manier aan de specifieke behoeften van jou hond tegemoetkomen. Je hoeft zich nergens voor te schamen. Hondengevechten komen helaas gewoon voor in dierenartspraktijken. Met een kalmeringsmiddel voor je hond, kun je een stuk prettigere naar de dierenarts.

Tristar Vet’s Kwaliteits Medische Apparatuur

Apparatuur voor dierenartsen wordt gemaakt door TriStar Vet, één van de grootste fabrikanten in de industrie. Wij zijn experts in roestvrij stalen apparatuur, gebouwd om jou kliniek zo hygiënisch en comfortabel mogelijk te houden. Blader door onze selectie van veterinaire onderzoekstafels, kennelsystemen, verzorgingsbaden en weegschalen voor dierenartsen om de juiste voor jou praktijk te ontdekken.

Wees open over de problemen van jou hond

Wanneer je met jou dierenarts praat, laat haar dan weten wat de oorzaak is van het gedrag van jou hond. Zijn het alleen andere honden die je lastig vallen? Ligt het aan mij, of vindt iemand anders het ook? Hoe zit het met andere dieren? Zijn er grote mannen met hoeden?

Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Is er een patroon in het gedrag van jou hond als hij bij je wordt weggehaald door het personeel van de dierenarts? Als je de fobieën van jou hond kent, is het voor de dierenarts en zijn team eenvoudiger om er omheen te werken.

Vraag jou dierenarts naar een kalmeringsmiddel voor je hond

Tijdens de besprekingen met jou dierenarts over de gezondheidsproblemen van jou hond moet je vragen of er medicijnen zijn die hem kunnen kalmeren. Veel van de anti-angstmedicijnen die dierenartsen voorschrijven zijn dezelfde als die welke honden krijgen ter voorbereiding op vuurwerk of een reis.

Alleen onder verdoving kan een hond met ernstige agressiviteit door een dierenarts worden gezien. Alstublieft, voel je er niet slecht over. je moet het belang van jou huisdier boven jou eigen belang stellen.

Aantrekkingsferomonen voor honden

Het is de moeite waard om hond kalmerende feromonen te gebruiken in plaats van verdoving omdat ze veel minder opdringerig zijn. Feromonen zijn moleculen die dieren aanmaken die hun gedrag buiten het lichaam kunnen beïnvloeden.

Je kunt Adaptil online kopen voor nerveuze of bange honden. Het is een kalmeringsmiddel voor je hond bij de dierenarts. Het kan worden gebruikt als een spray, een diffuser, of een halsband.

Wacht in de auto

Houd jou auto op ruime afstand van de hoofdingang van de kliniek. Zo zal jou hond geen beweging om zich heen kunnen waarnemen. Om jou hond in huis te laten terwijl je jou deuren op slot doet, moet je twee sets sleutels meenemen. Vertel de receptioniste dat je in jou auto wacht tot het tijd is om naar de dierenarts te gaan.

Reactieve honden kunnen onrustig worden als ze voor langere tijd alleen in de onderzoekskamer worden gelaten. De geluiden en geuren van een dierenkliniek kunnen behoorlijk beangstigend zijn. Mensen en honden die snel langs de deur van een onderzoekskamer passeren kunnen een agressieve hond angst inboezemen. Wees voorzichtig met het respecteren van de eisen van jou hond bij het inchecken bij de meeste dierenartspraktijken.

Achterdeur Uitgang

Na de afspraak moet je er zeker van zijn dat het veilig is om naar buiten te gaan. Je kunt de dierenarts vragen om een doorgang vrij te maken voor je om naar buiten te gaan als het moeilijk is om te zien. Doe de deuren op slot en zet de airco aan als je terug in jou auto bent. Ga dan terug naar de winkel en betaal de rekening. Haal diep adem en ontspan. Het is gebeurd!

Terug naar blog