Kan ik mijn hond vertrouwen?

Kan ik mijn hond vertrouwen?

Een belangrijke vraag wanneer jij je hond wilt vertrouwen. Laten we eerlijk zijn: je houdt waarschijnlijk meer van jou hond dan van sommige mensen in jou leven. Het grootste deel van je vrije tijd wordt besteed aan sporten of in zijn gezelschap zijn en knuffelen. Je praat met haar op dezelfde manier als je zou chatten met je beste menselijke vriend. Dat wil zeggen open, eerlijk en zonder de angst om beoordeeld te worden. De hoeveelheid liefde en vertrouwen die je voor jou huisdier voelt, is niet anders dan de liefde en het vertrouwen voor enig ander lid van jou gezin.

Hij pikt je gewoontes vrij snel op.

Mensen en dieren nemen vertrouwen op hele verschillende manieren waar. Om hun leven gewoon, aangenaam en vol vreugde te laten zijn, moeten eigenaren van gezelschapsdieren zich blijven gedragen in overeenstemming met die verwachtingen.

Als je hem elke dag op hetzelfde tijdstip te eten geeft, bijvoorbeeld 8 uur ’s ochtends, en hem vervolgens mee uit wandelen neemt zodra je thuiskomt van je werk, zal hij leren anticiperen op dat eten en op dat specifieke tijdstip lopen. Als er eenmaal een patroon is vastgesteld, zal hij op tijd zijn om die maaltijd of die wandeling te halen, en je hond zal erop vertrouwen dat je de helft van de afspraak zult nakomen. Daarom moet je de tanden van je hond wassen als onderdeel van je ochtendritueel; anders zullen ze een onaangename adem hebben.

Haar ogen onthullen alles.

Nieuw onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Japan ontdekte dat de niveaus van oxytocine die aanwezig waren in zowel hoektanden als hun eigenaren toenamen als ze elkaar dertig minuten in de ogen keken. Oxytocine is ook bekend als het ‘liefdeshormoon’ en het ‘knuffelhormoon’. Het wordt aan nieuwe moeders gegeven om hen te helpen een band op te bouwen met hun baby’s, en ons niveau ervan stijgt als we in het gezelschap zijn van iemand om wie we geven en om wie we vertrouwen. De primaire onderzoeker, Takefumi Kikusui denkt dat deze bevinding kan impliceren dat de honden probeerden een band op te bouwen met hun baasjes, wat ontegensprekelijk een teken van vertrouwen is.

Het gedrag van mensen en honden die naar elkaar staren, brengt niet altijd hetzelfde over, omdat mensen en honden beide unieke individuen zijn. De omgeving waarin de interactie plaatsvindt en de lichaamstaal zijn andere essentiële aspecten om over na te denken. Let op deze vroege waarschuwingssignalen dat de hond waarvan je dacht dat hij gezond was, mogelijk aan een ziekte lijdt.

Hij slaapt in je kamer.

“Over het algemeen slapen honden in een omgeving waar ze zich prettig voelen”, zegt Lamberti . “Dus slapen in het bed van een eigenaar kan waarschijnlijk aangeven dat ze tevreden zijn.” Hij zei ook dat de sfeer een rol kan spelen bij het bepalen of jou  hond het liefst in jou  kamer of op jou  bed wil ontspannen. Voordat je hem echter in jou  bed laat, wilt je misschien de voordelen hiervan versus de mogelijke nadelen zorgvuldig overwegen.

Het is niet meer dan normaal dat je boos wordt op jou  hond, maar een onderzoek aan de Brigham Young University suggereerde dat ze jou emoties kan lezen en dat wanneer je in een slecht humeur bent, ze je minder snel zal vertrouwen. Hoewel het voor jou natuurlijk is om boos te worden op je hond, is het ook natuurlijk voor haar om je emoties te lezen. Het is normaal dat je beiden, jij en jou hond, woedend op elkaar zijn. Het is redelijk dat ze boos op je is. Onderzoekers zagen hoe honden zich gedroegen onder observatie. Tegelijkertijd zagen ze individuen een heimelijk gebaar maken in de richting van een geheime aansporing en vervolgens ofwel positieve gezichtsuitdrukkingen of negatieve verbale uitdrukkingen gebruiken na het maken van het gebaar. Wanneer honden negatieve signalen kregen, zoals fronsen, een gefronste wenkbrauw of een gezaghebbende stem, werden ze minder enthousiast om naar het lekkers te zoeken. De volgende zijn wat meer feiten over je die uitsluitend bekend zijn door jou hond.

Hij gaat ervandoor met je sneakers

Ook al is het vervelend als je hond je favoriete paar schoenen of sjaal meeneemt, de kans is groot dat hij het doet omdat hij het schattig vindt. Ook al is dit gedrag misschien niet alleen gebaseerd op vertrouwen (uw hond weet misschien dat je aandacht aan hem schenkt wanneer hij bepaalde voorwerpen aanneemt), zegt Jessica Lockhart, directeur diergedrag van het ASPCA Adoption Center, dat jou hond getroost kan worden door enige connectie met je te hebben, vooral wanneer je niet aanwezig bent. Dit is vooral het geval wanneer je niet fysiek aanwezig bent. Wat kan een meer persoonlijke band zijn dan iets dat hetzelfde ruikt als jij? Houd jou hond en zijn gedrag altijd goed in de gaten.

Ze doet wat je zegt dat ze moet doen

Volgens de bevindingen van een onderzoek dat in 2013 is uitgevoerd, handelen honden die een diepe band hebben met de eigenaars, op een manier die vergelijkbaar is met de gehechtheid die menselijke kinderen met hun ouders hebben. Als ze ergens niet zeker van zijn, zoeken ze hulp bij hun baasjes. In tegenstelling tot alleen reizen of met een onbekende persoon, is het waarschijnlijker dat ze nieuwe gebieden zouden verkennen met de mensen die ze bezitten. Ze kunnen ook tot op zekere hoogte de gevoelens van hun baasjes imiteren, ze vertonen nerveus gedrag als de baasjes zich zorgen maken en rustig gedrag als de baasjes kalm zijn. Lockhart waarschuwt dat dit al dan niet expliciet op vertrouwen duidt, maar het weerspiegelt zeker vertrouwdheid en gemak.

Terug naar blog