Hoe laat ik mijn puppy stoppen met bijten?

Hoe laat ik mijn puppy stoppen met bijten?

Overal zijn honden. Daarom is het essentieel om jezelf te beschermen tegen het bijten van andere honden. Hoewel sommige honden vriendelijker zijn dan andere, kan elke hond bijten, ongeacht de grootte of het ras. Zelfs de beste hond kan als hij getraumatiseerd of bang is.

Kinderen en volwassenen moeten leren om in een zo veilig mogelijke omgeving te blijven met honden. Het is echter van cruciaal belang te erkennen dat de eigenaar van het huisdier verantwoordelijk is voor het gedrag van zijn huisdier. Het is niet moeilijk om te voorkomen dat de hond iemand bijt door de juiste stappen te ondernemen. Ervoor zorgen dat het bijtgedrag stopt zodra je het opmerkt is noodzakelijk om je hond te leren om niet te bijten. Hier zijn enkele tips die je kunt proberen om hen te helpen bij het leren stoppen met bijten.

Het bijten afremmen

De eerste stap om je puppy te laten stoppen met bijten is het gedrag te beperken. Het is typisch voor pups om tijdens het spelen tegen zichzelf te praten. Dit gemauw kan echter snel overgaan in bijten. Mensen kunnen dit gedrag uitbuiten om het bijten van puppy's te stoppen en je puppy te leren wat aanvaardbaar bijten is.

Als een puppy te veel naar je vinger of hand grijpt, haal dan je hand er zachtjes af en imiteer het huilgeluid. Als de puppy loslaat, houd haar dan ongeveer 10-20 seconden af voordat je het spelen hervat. Het is van cruciaal belang dat je de beet niet uit de weg gaat. Dit zou de wens van je puppy kunnen triggeren om er achteraan te gaan en de situatie ernstiger te maken. Als de schreeuw niet werkt of als je dit geluid liever niet maakt, kan je een overdreven "Ow!" alternatief maken of andere schreeuw. Schreeuw niet vaker dan 3 keer in 15 minuten.

Als je  dit moment bereikt, ben je klaar voor een volwassen time-out voor jouw puppy. Het doel hiervan is om de puppy bij te brengen dat het rustige spel doorgaat en het ruwe spel eindigt. Zodra je de agressieve beten hebt gestopt, kun je de procedure herhalen met minder agressieve beten. Je zult in staat zijn om haar te laten zien dat kauwen met de mond en niet kauwen prima is. Iets anders dan dat is dat echter niet.

Omleiden

Als je jou puppy wilt leren dat het aanraken van menselijke huid niet acceptabel is, dan is het waarschijnlijk dat je de omleidingsmethode zult toepassen. Om deze methode te gebruiken, houd je jou hand weg van het contact telkens wanneer jou puppy je probeert te bijten. Vervolgens kan je hem traktaties of een voorwerp aanbieden om op te kauwen.

Je kunt de behoefte van jou puppy om op dingen te bijten ook te verhelpen door spelletjes te spelen zonder contact te maken, zoals touwtrekken of apporteren. Let er wel op dat je het touwtrekken niet te gewelddadig laat worden. Je moet jou hond aanleren om de instructies "laat los" of "laat zitten" op te volgen om ervoor te zorgen dat je iets uit zijn bek kunt halen zonder de gevolgen van een puppy die agressief bijt.

Afleiding

Behalve naar andere mensen muilen, praten puppy's ook naar voorwerpen in hun omgeving. Meestal is dat om de nieuwsgierigheid aan te moedigen. Er zijn verschillende manieren om jou hond te leren dat hij niet op meubels in huis moet kauwen. Maak jou huis niet alleen puppyproof, maar zorg ook voor spannend en veilig kauwspeelgoed waar jou puppy plezier aan kan beleven. De keuze van het speelgoed moet worden afgestemd op de mate waarin jou puppy kauwt en vernielzuchtig is. Als jou puppy bijvoorbeeld een pluchen speeltje binnen 2 minuten aan stukken kan bijten, geeft je misschien de voorkeur aan speelgoed van rubber of plastic.

Verstop-het-speeltje is ideaal om puppy's af te leiden van het eten van andere dingen. Dit soort speelgoed houdt jou puppy niet alleen bezig, maar geeft haar ook mentale stimulatie terwijl ze probeert uit te zoeken hoe ze het beste de beloning kan krijgen. Een andere mogelijkheid om jou puppy af te leiden is om speelafspraakjes te maken met andere pups of gevaccineerde volwassen honden. Dit is niet alleen een manier om jou hond te laten spelen in een hondvriendelijke omgeving. Deze honden zullen ook helpen jou puppy te leren dat de beet niet te sterk is.

Beëindig de speeltijd

Als jou puppy bijt tijdens het spelen, zorg er dan voor dat hij/zij zich ervan bewust is dat dit een teken is dat de speeltijd zonder uitzonderingen voorbij is. Het straffen van of schreeuwen tegen jou hond voor het bijten lijkt misschien een manier om jou boodschap over te brengen; het produceert echter het tegenovergestelde resultaat. In plaats van de hond te laten zien dat jou gedrag niet acceptabel is, leert hij dat bijten aandacht trekt en zal hij blijven bijten.

In plaats daarvan, zet jou puppy neer en ga dan weg. Leg jou handen in jou oksels, zodat je minder opdringerig overkomt en de pup duidelijk maakt dat je niet op hem moet letten. Hierdoor zullen ze beseffen dat wat ze doen van invloed kan zijn op jou aandacht, en zullen ze zich bewust worden van gedragingen die ervoor zorgen dat je weggaat.

Enkelbijters

Puppybijten gebeurt niet altijd tijdens het spelen. Honden zijn vaak gefascineerd door de voeten of enkels van mensen terwijl ze wandelen. Dit geldt vooral voor rassen die hoeden. Train jou puppy om niet aan jou hielen te bijten en houd een speeltje waar je dol op bent in jou zakken. Als ze aan jou hielen begint te bijten, stop dan met bewegen en wip met het speeltje in het rond tot ze het grijpt. Een andere aanpak is om haar te laten stoppen met bewegen zodra ze bijt. Als ze dan uit zichzelf loslaat, geef haar dan een speeltje of een snack. Zorg ervoor dat je jou hond prijst als ze vrij is van het bijten in jou hiel. Het doel is om jou puppy te laten zien dat er positieve dingen kunnen gebeuren als slecht gedrag stopt.

Bijten en knijpen zijn normaal gedrag voor puppies, maar ze zijn niet acceptabel voor volwassen honden. Wees je ervan bewust dat de meeste honden die aan asielen worden overhandigd en van hun eigenaar worden gered, tussen de 18 maanden en twee jaar oud zijn. Dit is het punt waarop "schattig" puppygedrag irritant wordt voor de eigenaar. Door nu een paar eenvoudige stappen te nemen, kunt je dit slechte gedrag in de toekomst voorkomen en kunt je genieten van een vreedzame en plezierige relatie als de vacht van de puppy eenmaal groter is.

Conclusie

Puppy-training vergt doorzettingsvermogen en toewijding. Het kan zijn dat jou puppy niet meteen begrijpt wat je hem probeert te leren. Het is echter het beste om je puppy kalm en geconcentreerd te houden, hoe dan ook. Gillen of schreeuwen tegen hem kan hem bang maken of onnodige stress veroorzaken, wat kan resulteren in het gedrag dat je juist probeert te voorkomen. Als je vermoedt dat jou hond moeite heeft om de kunst van het niet bijten onder de knie te krijgen, kan je overwegen een deskundige trainer te raadplegen. Honden die bijten vormen een risico voor uzelf en andere mensen - en aan het eind van de tijd is het aan je om ervoor te zorgen dat jou hond veilig in de buurt is. Met een beetje geduld en veel regelmaat in jou training, zal je in staat zijn om jou hond te helpen bij het stoppen met knabbelen en bijten voordat het een probleem wordt.

Terug naar blog