Hoe laat ik mijn hond stoppen met bedelen

Hoe laat ik mijn hond stoppen met bedelen

Bijna iedere hondeneigenaar wordt krijg te maken met het probleem bedelen. Hoe lief het ook voor je is om jou hond te leren bedelen op commando, het kan ergerlijk zijn om jou hond voortdurend te laten bedelen om eten wanneer je een snack tevoorschijn haalt of gaat zitten voor het avondeten. Er zijn een paar dingen die gedaan kunnen worden om jou hond te laten stoppen met bedelen.

Gedragsmatig belonen

Dit is een van de moeilijkste dingen voor hondeneigenaars. Zelfs de beste baasjes kunnen de verleiding niet weerstaan om toe te geven aan het wanhopige gepiep van een puppy om van zijn lievelingseten te mogen proeven. Zelfs als je maar één keer toegeeft, zal het een aanzienlijk grotere uitdaging zijn om de cyclus van dit soort gedrag te doorbreken.

De gids voor huisdiereigenaren

Het kan helpen om de gezondheid van jou hond in gedachten te houden wanneer je traint om verleidingen te weerstaan. Als je bedenkt dat het geven van kruimels van jou bord aan jou hond kan leiden tot overgewicht en andere gezondheidsproblemen in de toekomst, maakt dat het makkelijker om weerstand te bieden. Evenals help jij je hond een beter hond te zijn met structuur en duidelijkheid.

–          Gebruik een “Plaats” Commando

Wanneer je jou hond traint om jou commando’s te gehoorzamen, zal hij niet langer in de verleiding komen om om eten te bedelen. Van de mat onder het aanrecht tot de bench van de hond, alles kan dienen als de “plaats”.

Wanneer je gaat zitten om te eten, versterk deze volgorde door jou hond naar de juiste plek te laten gaan. Zet de hond uit de kamer (of verlaat zelf de kamer, als dat makkelijker is) voor een minuut of twee, en kom dan terug om het opnieuw te proberen.

–          Houd de hond bezig

Als beloning voor jou hond tijdens het eten, kun je hem een leuk speeltje aanbieden, zoals een pluchen Kong speeltje of likmat. Dit zal de hond bezig te houden met iets wat hij waardeert, zodat jij rustig kan eten.

Als je aan het eten bent, kun je jou hond tegelijkertijd voeren. Zorg ervoor dat je het eten tijdens de maaltijd niet aanraakt. Als een hond je benadert en bedelt, negeer hem dan. Of je nu wel of niet klaar bent met eten, zorg ervoor dat je de etensbak weg haalt. Jou hond zal dan begrijpen dat als hij geen honger wil lijden, hij zijn eten tijdens de maaltijd moet opeten.

–          Zet jou hond aan het werk

Veel hondentrainers zijn voorstander van een “niets in het leven is gratis” benadering om honden te leren dat ze moeite moeten doen om een beloning te krijgen. Eten, aandacht, uitlaten, en alles wat jou hond leuk vindt zijn allemaal voorbeelden van beloningen.

Zet eerst de etensbak klaar en laat jou hond dan zitten voordat je hem in de tuin laat. Het zal niet lang duren voordat jou hond jou favoriete gewoonten oppikt (d.w.z., de gewoonten die hem geven wat hij wil). Bedelen bijvoorbeeld, zal waarschijnlijk niet worden gezien als wenselijk gedrag in de toekomst omdat niemand er baat bij heeft.

–          Richt de aandacht van een bedelende hond opnieuw

Geef nooit toe aan de smekende ogen van jou hond terwijl hij bedelt om eten. Als je jou hond beloont voor het vragen om eten, leer je hem dat hij zijn zin krijgt. Bovendien versterkt schreeuwen tegen of uitschelden van puppy’s hun ongunstige associaties met mensen.

Als het doel is om niet te bedelen, zou mijn advies zijn om dit gedrag te negeren. Bewaar bevroren gevulde KONGs of het voer van je hond in een andere kamer zodat hij erop kan kauwen, maar zorg er ook voor dat er mogelijkheden zijn voor hem om andere activiteiten te ondernemen.

Als puppy’s doorkrijgen dat ze met bedelen geen aandacht of eten krijgen, kan het helpen om ze een geschikt alternatief te geven.

–          Beloon het goede werk van jou hond

Het beste is om jou honden te belonen wanneer ze braaf zijn en je niet lastigvallen voor eten. Natuurlijke hondenkoekjes en snacks met zalm en haver, zijn een smakelijke en voedzame oplossing voor jou puppy. Trakteer hem terwijl hij weg van de tafel zit en er niet om smeekt.

–          Problemen en patronen bijbrengen

Consistentie is de sleutel om een hond te laten stoppen met bedelen. Een puppy kan niet weten hoe lekker mensen voeding is als hij er nog nooit mee in aanraking is geweest. Het is belangrijk dat iedereen die met jou hond eet de regels begrijpt.

Bepaal dat alleen de hond zijn eten en traktaties in jou huis mag nuttigen. Zorg ervoor dat jou gasten hiervan op de hoogte zijn als ze op bezoek komen.

Houd de eetverbod-regel in huis, maar wees ook voorzichtig als je jou hond ergens mee naartoe neemt waar eten beschikbaar is. Vertel jou familie en vrienden dat jou hond niet te eten krijgt op jou bijeenkomsten, inclusief barbecues en picknicks. In het ideale geval houden ze zich aan jou instructies.

–          Maak van zitten een standaardactie

Als de eigenaar van de hond geen commando geeft, zal hij zijn standaard gedrag gaan vertonen. Als jou hond ervoor zou kiezen om te zitten in plaats van te springen of rond te lopen, ben je een stuk gelukkiger. Echter, hoe kun je invloed hebben op de keuzes van jou hond?

Oefenen, oefenen en oefenen. Hoe meer je zit oefenen met jou hond, hoe waarschijnlijker het is dat hij dat zal doen in de toekomst. Beloon jou hond voor het zitten wanneer hij dit op eigen initiatief doet. Dat geld voor alle juiste gedragingen die je graag ziet wanneer je aan het eten bent.

Beloon jou hond voor zijn rust terwijl je zijn etensbak bijvult. Elke keer dat je jou hond vraagt om te gaan zitten, zal hij dat uiteindelijk zelfstandig gaan doen.

Dit is niet iets wat je voor lief moet nemen! Beloon jou hond voor goed gedrag door het geven van hem een traktatie, met hem te spelen of een bal te gooien. Hoe meer je jou hond prijst voor het zitten, hoe meer ze het voor je zullen doen in de toekomst. Het is een methode voor hen om “alsjeblieft” te zeggen.

Terug naar blog