Hoe kan ik mijn hond laten stoppen met blaffen naar vreemden?

Hoe kan ik mijn hond laten stoppen met blaffen naar vreemden?

Blaffen is een veel voorkomend onderdeel van de communicatie met honden. Het blaffen kan verschillende dingen betekenen, maar als het te luid wordt kan het zeer vervelend hondengedrag worden. Blaffen heeft veel negatieve gevolgen, waaronder boze buren, minder slaap, frustratie, boosheid, of zelfs gerechtelijke vervolging.

Blaffen naar vreemden behoort tot de slechte gewoonte van de hond die ertoe kan leiden dat honden worden weggedaan. Blaffende honden zijn ook het voorwerp van misbruik. Het is niet nodig halsbanden te kopen om honden te laten stoppen met blaffen. In plaats daarvan zijn sommige gedragsmethoden effectief om het gedrag van jou huisdier te veranderen. Een paar trainingssessies zal hun gedrag veranderen. Ze zullen elke gast of familielid die in jou huis komt verwelkomen zonder de noodzaak voelen om te blaffen.

Waarom blaffen honden naar vreemden?

Als onze huisdieren blaffen naar vreemden, zijn er meestal een aantal redenen die dit gedrag kunnen veroorzaken. De meest voorkomende redenen waarom honden kunnen blaffen zijn:

- Territoriaal zijn

Soms zijn honden erg onzeker over hun omgeving en over hun baasje. Honden kunnen vreemden zien als bedreigingen voor hun huis, waardoor de hond agressief wordt tegen ongewenste gezichten. Als jou hond alleen blaft naar vreemden wanneer ze hun huis binnenkomen of wanneer ze dicht bij je komen tijdens jou wandelingen, zijn ze waarschijnlijk territoriaal.

- Opwinding

Soms zijn onze honden zo opgewonden om een nieuw persoon te ontmoeten dat ze beginnen te blaffen naar vreemden. Als jou hond geluiden maakt naar vreemden met een geagiteerde staart en een gekrulde kont, kan het zijn dat ze gewoon overweldigd worden door geluk.

- Het onvermogen om contact te maken met anderen

Soms hebben onze huisdieren de neiging om te blaffen naar vreemden, alsof ze niet vertrouwd zijn met hun aanwezigheid. Niet gesocialiseerde honden hebben de neiging om te blaffen naar vreemden en kunnen een onaangename begroeting veroorzaken wanneer ze vreemden ontmoeten.

- Angst

Net als een gebrek aan socialisatie, kan angst voor het onbekende onze honden ertoe brengen om te grommen en te blaffen naar vreemden. Als jou huisdier bang is voor vreemden en dieren, kan je verwachten dat jou huisdier gaat blaffen naar vreemden die jou huis of aan de deur naderen.

De beste trainingsmethoden

Vergeet niet dat, zelfs met de meest effectieve hondentraining technieken, het krijgen van jou hond om te stoppen met blaffen zoals het van nature de neiging is om te doen, niet gaat worden gedaan in een enkele dag. Voortdurende training is essentieel, en het is cruciaal om aandacht te hebben voor het gedrag van jou hond en positieve bekrachtiging aan te bieden.

- De Stille Methode

Wanneer jou hond begint te blaffen wanneer je met een onbekende persoon bent, laat hem dan een paar keer blaffen. Pak daarna zachtjes zijn snuit vast en zeg: "Stil." Vermijd schreeuwen op een manier die negatieve bekrachtiging veroorzaakt. Haal jou handen van hun snuit. Als ze stil zijn, kan je ze een verwennerij geven. Als ze blijven blaffen, ga dan verder met de procedure door ze te belonen wanneer het blaffen stopt.

Verhoog geleidelijk de duur tussen het geven van traktaties, zodat het commando volledig kan worden opgenomen. Als je merkt dat het vasthouden van de bek van jou hond resulteert in frustratie of ongehoorzaamheid, probeer deze techniek dan zonder vast te houden. Gebruik in plaats daarvan een kalm en stil commando. je kan ze dan afleiden van de persoon in de andere kamer door traktaties of snacks of een kleine portie kip te geven.

- Speel de vreemde

De eerste stap is om jou hond ervan bewust te maken dat hij niet met respect wordt behandeld als hij naar vreemden blaft of springt. je kan deze aanpak proberen door een persoon te vragen om de rol van een vreemde te spelen in jou huis of in een gebied waar jou hond het meeste risico loopt. De vreemdeling moet weten hoe hij geen aandacht aan de hond moet schenken wanneer hij springt en blaft. Als de hond kalmeert en stopt met hun slechte gedrag, kan de vreemdeling hen een verwennerij geven. Wanneer jou hond zich op zijn gemak voelt en zich begint te gedragen bij het ontmoeten van vreemden, moet je er zeker van zijn dat je ze beloont met een groter bedrag elke keer dat ze een vreemde met respect begroeten.

- Weglopen

Als jou huisdier moeite heeft te begrijpen waarom hij vreemden niet tot last mag zijn, moet je hem laten zien dat hij niet beloond zal worden met een traktatie door te blijven blaffen. Je kan dit doen door je onmiddellijk om te draaien en in dezelfde richting te lopen als de persoon die je nadert. Dit zal de hond laten zien dat ze geen interactie met de vreemde hoeven aan te gaan in een gesprek als ze blijven blaffen. Nadat jou hond is gestopt met blaffen, kan je hem traktaties aanbieden. Herhaal deze procedure totdat jou hond is geleerd dat blaffen hen niet de beloning oplevert die ze willen.

- Afleidingsmethode

Een andere effectieve methode om jou huisdier te laten stoppen met blaffen naar een vreemde, is door afleiding te veroorzaken. Als jou hond in een blafmodus begint, houd ze dan tegen door het geluid van hun blaf te maken. Dit kan worden gedaan door met jou sleutels te rinkelen of te knakken, of door jou klikapparaat te gebruiken. Wanneer jou hond niet meer blaft en jou aandacht heeft, kan je hem zeggen te gaan zitten en tot rust te komen. Zorg ervoor dat je jou hond traktaties geven elke keer dat je met succes af te schrikken hen.

- Ontspannen en kalm blijven

Wanneer jou hond in staat is om in rustig te zijn en niet te blaffen naar vreemden is het tij om hem te leren te zitten wanneer een vreemdeling hem benadert. Begin met iemand je en jou hond te laten benaderen terwijl je de hond vertelt om plaats te nemen. Als ze ontspannen zijn en zitten volgens jou instructies, mag je ze een verwennerij geven. Als ze niet zitten, zorg er dan voor dat je ze corrigeert en vermijd het belonen totdat ze de vaardigheid onder de knie hebben. Dit kan worden gedaan met een partner die op de hoogte is van het huidige trainingsproces, zodat je de hond kan volgen.

- Succesvolle ontmoetingen belonen

Als de belangrijkste reden dat jou hond blaft een gebrek aan socialisatie is, kan je hem leren socialer te zijn door hem bloot te stellen. je kan mensen uitnodigen bij je thuis op verschillende tijdstippen en vraag hen om traktaties mee te nemen. Wanneer ze douche jou hond met genegenheid en bieden traktaties, jou hond zal beseffen dat vreemden meestal genegenheid, liefde, en zelfs traktaties te bieden. Een andere methode om jou hond om te stoppen met schreeuwen is het nemen van hem voor zo veel wandelingen als je kan over verschillende locaties. Als ze genoeg tijd en beloningen uiteindelijk krijgen, zullen ze leren dat vreemden zijn geen probleem, zelfs als ze op locaties die niet vertrouwd zijn voor hen.

Conclusie

Honden hebben van nature de neiging om te blaffen naar mensen en gedragingen. Het is een natuurlijke eigenschap, maar je kan het gedrag verbeteren om te stoppen met blaffen naar vreemden. Zorg er bovendien voor dat jou hond voldoende oefeningen krijgt en wordt voorzien van voldoende speelgoed en andere activiteiten om hem de hele dag bezig te houden. Dit zal de hond ervan weerhouden om te blaffen uit verveling.

Terug naar blog