Hoe kan ik met mijn hond spelen?

Hoe kan ik met mijn hond spelen?

Spelen met je hond

Honden zijn de meest populaire gezelschapsdieren die over de hele wereld worden gehouden. Mensen houden honden om van hun eenzaamheid af te komen en wat quality time met ze door te brengen. Het houden van honden als huisdier maakt mensen verantwoordelijk en houdt hen mentaal en fysiek actief. Het actief houden van honden is dus ook de verantwoordelijkheid van hondeneigenaren.

Het spelen van spelletjes met honden maakt ze lichamelijk gezond en maakt ze scherp en actief. Het winnen van spelletjes moedigt hen aan, wat hen een gevoel van voldoening geeft en hen mentaal sterk maakt. Door spelletjes te spelen leren honden veel over communicatie, en jeleert heel precies de kracht en aard van jouw hond kennen. Spelletjes zullen ook voorkomen dat honden agressief gedrag ontwikkelen.

Belangrijk is om de aard van je hond te kennen

Voordat je met jouw hond gaat spelen, moet je weten wat de aard en de kracht van je hond is en welk spel jou hond het leukst vindt. Veel spelletjes zijn vooral voor agressieve en assertieve honden zoals een flirtstok of touwtrekken. Maar er zijn ook spelletjes voor kleine honden zoals behendigheidsparcours en verstoppertje. De keuze van het spel moet dus afhangen van de kracht van jou hond.

Regels om te volgen

 • Ruwe en worstelende spelletjes mogen niet worden gespeeld.
 • Laat honden geen dingen beschadigen of dieren of kinderen achtervolgen.
 • Speelgoed moet onder taillehoogte liggen om het gemakkelijk te kunnen pakken en aangemoedigd te krijgen.
 • Welke spelletjes je ook kiest voor jou hond, ze moeten regelmatig gespeeld worden.
 • De spelsessies moeten van korte duur zijn, zoals 5 tot 10 minuten
 • Prijs en moedig honden aan tijdens het spelen.
 • Honden moeten niet gedwongen worden om te spelen

Eerst leren, dan behandelen

De meeste honden weten niet dat ze met speelgoed moeten spelen. Het zou dus helpen als je jouw hond eerst leert hoe hij met speelgoed en andere spelletjes moet spelen. De volgende maatregelen zullen jouw hond helpen met speelgoed en met jou te spelen.

 • Zorg dat er maar één in de kamer is tijdens het aanleren van spelletjes.
 • Je moet op grondhoogte zitten, en je stem moet enthousiast klinken.
 • Speelgoed moet niet naar de hond toe worden geduwd. In plaats daarvan, moet speelgoed van hen weggetrokken worden.
 • Speelgoed moet worden weggetrokken, dan vallen, en dan weer worden vastgepakt. Dit spel zal honden de truc van het grijpen en concurreren leren.
 • Als je hond het speelgoed heeft gegrepen, moet je proberen het weg te pakken.
 • De hond moet tijdens het leren verbaal en lichamelijk worden geprezen en worden aangemoedigd.
 • Ze kunnen ook worden aangemoedigd met sterk ruikende koekjes en snoepjes (voor honden)

 

Spelletjes die honden graag spelen

Hier zijn enkele bekende spelletjes die honden graag spelen en hen fysiek en mentaal sterk maken.

1- Flirtpaal/ Flirtstok

Een flirtpaal is een trainingsuitrusting voor honden. Het bestaat uit een stok die met een touw aan een lokmiddel is bevestigd. Dit wordt gebruikt om honden te trainen om prooien te achtervolgen op een niet-destructieve manier. Dit is vooral goed voor hoog-energetische honden omdat zelfs een korte hen kan vermoeien. Dit is ook een geweldige bron van het stimuleren van reflexen.

Winnen door het vangen van kunstaas is een uitstekende bron van plezier voor honden. Hen laten winnen is ook noodzakelijk omdat het hen zal aanmoedigen en hun interesse in het spel zal verhogen.

Denk eraan, omdat het een vermoeiend spel is, begin langzaam met sessies van korte intervallen, zodat de hond eraan went; zodra hij zijn basistraining heeft voltooid, kan je de duur van de intervallen verhogen. Als een hond gewrichtsproblemen of pijn heeft, is dit spel niet voor hem omdat het de conditie kan verergeren.

2- Touwtrekken:

Dit spel is niet de enige bron van plezier en uitstekende fysieke training, maar het is het perfecte spel voor honden om manieren te oefenen. Gebruik hiervoor een speelset of trektouw speciaal voor honden. De spelregel is eenvoudig- het spel stopt wanneer de hond zijn bek de huid van de eigenaar raakt. Honden zullen aanvankelijk moeite hebben met deze regel, maar als ze er eenmaal aan gewend zijn, zal het een grote bron van plezier voor hen zijn. Het volgen van regels zal hen ook aanmoedigen om jouw commando's te gehoorzamen, en de hond zal meer gemanierd zijn dan degenen die niet spelen.

3- Behendigheidsparcours:

De behendigheidscursus is een van de favoriete spelletjes van honden omdat ze het geweldig vinden om nieuwe trucjes te leren. Het is leuk en een geweldige bron van mentale stimulatie voor honden. Er zijn veel verschillende soorten behendigheidsparcours in de handel verkrijgbaar. Je kunt een behendigheidsparcours ook thuis maken door de dagelijkse hindernissen te veranderen. Dit kan worden uitgebreid van een enkele hindernis tot hindernissen die je hele huis beslaan. Dit zorgt voor bijna alle soorten lichaamsbeweging zoals lopen, rennen, springen, en impulsieve training zoals probleemoplossend vermogen.

4- Bellen jagen:

Het najagen van bellen zal honden gelukkiger maken en zal ze actief maken. Je moet bellen blazen zodat de hond de bel zal achtervolgen en laten barsten. Als hij dat niet doet, moet je in het begin zelf achter bellen aan gaan, en dan, door naar de bel te wijzen en de hond te vragen er achteraan te gaan, zal hij hetzelfde doen. Als ze er eenmaal aan gewend zijn, zal het hun favoriete spelletje worden.

5- Apporteerspelletjes:

Een ander leuk spel voor je hond is het apporteren van een bal of frisbee. Het is een uitstekend spel om het achtervolgingsvermogen van honden die van nature de neiging hebben om te achtervolgen, te vergroten. Als je hond niet weet hoe hij moet jagen en vangen, begin dan met een korte afstand en een kleine softbal of frisbee en ga geleidelijk over op lange afstanden en groot speelgoed.

6- Waterspelletjes:

Honden houden van zwemmen en spelen in het water, vooral in de zomer. Je kunt een bezoek brengen aan een nabijgelegen strand, en de hond zal veel plezier hebben met zwemmen in ondiep water en spelen met de drijvende bal (vergeet niet om een zwemvest te dragen). Als je het moeilijk vindt om een strand te bezoeken of als er geen strand in de buurt is, kan je ook naar het zwembad gaan, een hond zal het namelijk heerlijk vinden om in het zwembad of bad te spetteren. Ze zullen ook achter speelgoed in het water aan gaan (zorg ervoor dat het speelgoed op het water drijft).

7- Het vinden van traktaties:

Het vinden van traktaties is het spel waar honden nooit verveeld van raken. Ze zullen het altijd leuk vinden om traktaties te vinden. Vanwege hun sterke snuffelvermogen, zullen ze dit spel altijd winnen. Je moet de hond laten snuffelen aan de traktaties en ze verstoppen op een geheime plaats. Je zult versteld staan dat ze deze allemaal snel zullen vinden.

Je kunt dit spel ook spelen door traktaties in je hand te verstoppen en ze te laten raden. Of je kunt ook 3 bekers met lekkers in een van de bekers verstoppen en ze vragen het te raden. Als ze het goed raden, moet je ze wat te eten geven als beloning.

Deze spelletjes zijn een geweldige bron van het versterken van hun olfactorische stimulatie, die ook kan worden gebruikt om de verloren dingen of dieven later terug te vinden.

(Tip: gehakte wortels hebben uitstekende geuren anders dan hondenvoer of in de handel verkrijgbare hondensnoepjes)

8- Graven:

Honden houden ervan om in de grond te graven. Je kunt een kleine doos van hout gebruiken, graaf het in de grond en vraag je hond om het te zoeken. Om dit spel interessanter te maken, kan je een aantal van de favoriete speeltjes van jouw hond in de doos leggen voordat je gaat graven. Dit zal zowel hun snuffelvermogen als lichaamsbeweging verbeteren. Een andere mogelijkheid is het laten snuffelen in een snuffelmat.

9- Verstoppertje:

Het meest eenvoudige spel om met je hond te spelen is, verstoppertje. Je moet ervoor zorgen dat je hond je niet volgt, zoek een schuilplaats, verberg je en roep de naam van je hond. Hij zal je gaan zoeken met behulp van zijn snuivende vermogen; beloon hem voor het vinden van je.

10- Naam spelletjes:

Leer je hond namen van verschillende dingen zoals zijn speelgoed, sommige dagelijkse gebruiksvoorwerpen, en zijn naam. Vraag hem de dingen te brengen die je hem eerder hebt geleerd. Als hij het juiste brengt, beloon hem dan.

Men moet enkele tips en spelletjes kennen voordat men met de hond gaat spelen. Deze zullen hem helpen de aard van zijn hond te begrijpen, en ze zullen zich beiden snel aanpassen.

 

Terug naar blog