Help!? Mijn Puppy Plast In huis

Help!? Mijn Puppy Plast In huis

Ook al gebeuren er ongelukjes, een oudere hond of puppy die voortdurend in huis plast kan behoorlijk vervelend zijn. Ongepaste urine van een hond moet zo snel mogelijk worden aangepakt. De eerste stap is het vaststellen van de bron van de ongelukjes van jou hond in huis.

Er zijn verschillende factoren die ongepast plassen bij honden kunnen veroorzaken. Wij zijn hier om je te helpen bepalen of jou puppy gewoon nog aan het leren is, ouder wordt, of een ernstigere urineweginfectie heeft.

Waarom plast mijn puppy in huis?

Als je merkt dat jou hond overal in huis plast, aarzel dan niet om dit onder de aandacht van een dierenarts te brengen. De zindelijkheidstraining van jou hond is misschien nog niet voltooid als hij nog een puppy is. Het kan nodig zijn de instructies nog eens door te nemen als je door het zindelijk worden heen gaat.

 Als het ongepaste plassen echter pas lang na de zindelijkheidstraining is begonnen en jou hond zindelijk is, zijn er andere mogelijke oorzaken voor het gedrag.

Het is van cruciaal belang om eventuele gezondheidsproblemen uit te sluiten voordat je naar de gedragsmatige redenen voor incontinentie kijkt. Er zijn verschillende redenen waarom jou puppy in huis plast.

Puppy's

Aandoeningen aan de urinewegen

Een urineweginfectie kan de oorzaak zijn als jou hond plotseling in huis of op andere ongeschikte plaatsen begint te plassen. Dit is een van de meest voorkomende oorzaken van incontinentie bij honden en een veelvoorkomend gezondheidsprobleem.

Voordat je jou geduld verliest met jou hond, moet je een afspraak maken met jou dierenarts, zodat hij/zij het probleem kan onderzoeken en met je kan bespreken. Voor een urineonderzoek en eventueel een urinekweek heeft jou dierenarts waarschijnlijk een monster van de plas van jou hond nodig. 2 Om ziektekiemen en abnormale cellen in de urine op te sporen, wordt deze test uitgevoerd.

Een antibioticakuur is een volgende stap als jou dierenarts een urineweginfectie vaststelt. Daarnaast kan jou dierenarts blaasontsteking (cystitis), kristallen in de urine, blaasstenen, structurele problemen en zelfs maligniteiten ontdekken.

De meeste urinewegproblemen kunnen worden behandeld met medicijnen, supplementen en aanpassingen van het dieet. Blaasstenen, bijvoorbeeld, kunnen in ernstiger gevallen een operatie noodzakelijk maken. Als jou dierenarts geen aandoening aan de urinewegen ontdekt, moeten andere gezondheidsproblemen worden onderzocht.

Hond corrigeren

Gezondheidsproblemen en incontinentie

In het algemeen komt urine-incontinentie vaker voor bij oudere honden, hoewel het op elke leeftijd kan voorkomen. Incontinentie kan de oorzaak zijn als jou hond met tussenpozen kwijlt of lekt of plassen op het bed of de vloer achterlaat tijdens dutjes. Het is belangrijk om te weten dat als jou hond incontinent is, hij niet weet wat er gebeurt en er geen controle over heeft.

Gelukkig kunnen medicijnen worden gebruikt om incontinentie aan te pakken. Als een hond opzettelijk plast op een plaats waar dat niet mag, is incontinentie meestal niet de oorzaak. Vraag jou dierenarts om meer informatie.

Nieraandoeningen, suikerziekte en de ziekte van Cushing zijn maar een paar aandoeningen die kunnen bijdragen aan plasproblemen. Afhankelijk van de andere symptomen van jou hond, kan jou dierenarts aanvullende diagnostische tests voorschrijven om een of meer aandoeningen (indien aanwezig) uit te sluiten. De diagnose zal bepalend zijn voor het behandelplan.

Honden worden ouder

Tijdens de zindelijkheidsperiode kunnen puppy’s nog wel eens ongelukjes krijgen, maar ouderdom kan ook andere oorzaken hebben voor plasproblemen. Drie vormen van dementie of seniliteit kunnen bijdragen aan het thuis bevuilen van oudere honden.

Deze honden kunnen vergeten waar ze zijn of hun zindelijkheidstraining vergeten. Naast hartaandoeningen en diabetes komt nierfalen vaak voor naarmate mensen ouder worden. Ook dit is een stimulans om regelmatig met jou dierenarts te overleggen.

Medicijnen en voedingssupplementen kunnen sommige mensen met dementie helpen om zich wat meer in controle te voelen over hun aandoening. Oudere honden met plasproblemen kunnen ook luiers of absorberende onderleggers nodig hebben om hun bed en andere sanitaire ruimtes schoon te houden.

Gedragsproblemen in huis

Als jou dierenarts alle gezondheidsproblemen heeft uitgesloten, kunnen je en jou hond te maken hebben met een gedragsprobleem. Honden, vooral reuen, kunnen markeergedrag vertonen. Markeren kan echter een gewoonte worden en aanhouden lang nadat de hormonen zijn aangepast. Een andere verklaring kan zijn dat jou hond onderdanig of opwindend urineert.

Als jou hond zich bedreigd voelt, kan dit gebeuren. Ook als een hond jong of bang is, is het normaal dat hij plast als er iemand van boven op hem neerkijkt. Om te bepalen of het gedrag van jou hond wordt uitgelokt door iets in jou huis, kijkt je eens om je heen.

Heb je in de afgelopen maanden een nieuw huisdier in huis genomen? Is er een nieuw gezinslid bijgekomen, zoals een baby? Is een familielid net verhuisd of overleden? Dit soort veranderingen in de omgeving kunnen een grote invloed hebben op honden.

 Als jou hond bang is voor alles wat er buiten kan gebeuren, kan dit ertoe leiden dat hij ongepast gaat plassen. jou hond kan een andere hond gezien hebben, een bouwproject in de buurt gehoord hebben, of iets gezien hebben

Puppy plast in huis door angst en stress

Als jou dierenarts vaststelt dat jou hond niet lijdt aan een medische aandoening waardoor hij binnenshuis plast, kan het zijn dat jou hond last heeft van angst. Onderzoek het leven van jou hond om te zien of er iets plotseling of drastisch is veranderd. Bent je onlangs verhuisd of heb je een nieuw gezinslid – mens of dier – in jou huis verwelkomd?

Is jou dagelijkse routine aanzienlijk veranderd, bijvoorbeeld door andere of langere werktijden, waardoor de verlatingsangst zich kan manifesteren? Brengt je meer of minder tijd thuis door dan gewoonlijk?

Uw hond kan angstig worden door deze aanpassingen, wat kan resulteren in plassen op de verkeerde plaatsen. Andere bronnen van ongerustheid voor jou hond zijn harde, onbekende geluiden – zoals die van een nieuw apparaat of onweer – en het onweer zelf. Het kan ook zijn dat jou hond bang is voor alles wat buiten is en hem er daarom van weerhoudt naar buiten te gaan.

Mijn puppy plast nog steeds in huis

Als jou zindelijk geworden volwassen hond plotseling weer in huis plast zonder duidelijke reden, kan dat je en jou gezin teleurstellen. Er is meestal een onderliggende verklaring voor de terugval van jou hond, en we begrijpen jou irritatie over het feit dat je moet terugkeren naar een manier van leven die het opruimen van plasjes met zich meebrengt.

Terug naar blog