Help mijn hond eet niet meer en nu?

Help mijn hond eet niet meer en nu?

Wanneer je hond niet meer eet, kun je je best zorgen maken. Het maakt niet uit of je al jaren honden als huisdier hebt of net voor het eerst een puppy hebt. Het zal altijd een bron van ergernis zijn als jou hond weigert te eten. Een aantal verschillende dingen kunnen het verlies van eetlust bij een hond veroorzaken. Om de behandelingsstrategie te bedenken die het meest succesvol zal zijn, is het noodzakelijk om eerst de oorzaak van het probleem te bepalen.

Dit zijn de volgende tips:

  • Minder snoep en lekkers geven.
  • Het handhaven van een consistente voedingsroutine voor jou huisdier moet uit ten minste twee maaltijden per dag bestaan.
  • U kunt maaltijden voor jou huisdier aangenamer maken door ze te betrekken bij activiteiten zoals spelen met een speeltje dat voedsel uitdeelt of jou hond voer geven als prijs voor het doen van de truc.
  • Voordat je voedert, moet je jou hond uitlaten voor een wandeling.
  • Veranderen van de omstandigheden waarin jou hond wordt gevoerd. Als je jou huisdier gewoonlijk tussen andere dieren voedt, moet je proberen ze af en toe alleen te voeren. je kunt ook proberen jou hond voer te geven uit verschillende kommen of borden van verschillende hoogtes om te ontdekken wat hij lekker vindt. (U kunt zelfs een paar stukken voer op de grond leggen in de buurt van de voerbak als je dat wilt.)
  • Als je jou hond regelmatig droogvoer geeft, kunt je experimenteren met het voeren van een ander soort voer. Probeer eens voer uit blik.

Onderzoek

Het allereerste waar je zich bewust van moet zijn, is hoe je het hongerniveau van jou hond beoordeelt. Wanneer je nerveus begint te worden omdat jou hond niet zoveel eet. Herinner jezelf er dan aan dat je een gemiddelde moet nemen van enkele dagen. Één dag slecht eten zegt nog niet zo veel. Meerdere dagen slecht eten kan wijzen op een onderliggende oorzaak.

Als je veranderingen opmerkt in de manier waarop jou hond eet breng hem dan eens naar de dierenarts. Honden die aan deze aandoening lijden, ervaren vaak een verlies van eetlust als een van hun symptomen. Als een hond die normaal gesproken geen probleem heeft met eten en plotseling stopt. Is het echt van belang om snel actie te ondernemen.

Ook al kunnen de meeste honden tot drie dagen zonder eten zonder ernstige gevolgen te ondervinden, het is in ieders belang om het probleem te behandelen zodra het wordt ontdekt.

Oorzaken wanneer je hond niet meer eet

De weigering van een hond om te eten kan door veel factoren worden veroorzaakt, net zoals dat bij mensen het geval kan zijn. Dit zijn de volgende:

Ziekte

Honden die hun eetlust hebben verloren zijn vaak onwel. En dit is waarschijnlijker het geval als jou hond tegelijkertijd andere symptomen ervaart. Hoewel een gebrek aan eetlust niet altijd wijst op ziekte, is het van cruciaal belang om dierenartsenhulp te zoeken. Aangezien dit kan wijzen op een ernstige ziekte, zoals kanker, infecties, ongemak, leverproblemen of nierfalen.

Tandziekte

Uw hond kan ongemak in zijn mond ervaren, waardoor hij niet wil eten. Ze laten testen op orale aandoeningen zoals ernstige gingivitis, orale tumoren, beschadigde of verloren tanden, enz.

Recente injecties

Gelukkig zijn er vaccins beschikbaar voor een breed scala aan gevaarlijke en besmettelijke ziekten die honden kunnen treffen. Hoewel deze injecties in de afgelopen eeuw het verlies aan mensenlevens bij miljoenen honden hebben voorkomen, zijn er gevallen waarin ze ongewenste bijwerkingen veroorzaken. De meeste van hen zijn relatief onbeduidend en van korte duur, inclusief een tijdelijk gebrek aan eetlust bij honden.

De ervaring van reizen en in onbekende omgevingen zijn. Als de eetlust van jou hond normaal was totdat je hem mee op vakantie nam of naar een nieuwe omgeving verhuisde, is het denkbaar dat jou hond niet eet vanwege de stress van de reis of de nieuwe omgeving. Dit geldt vooral als hun honger normaal was totdat je ze op vakantie nam. Wanneer ze naar nieuwe plaatsen reizen, zijn bepaalde dieren vatbaar voor reisziekte.

Moeilijkheden in verband met kieskeurigheid of gedrag Sommige honden zijn gewoon kieskeurige eters. Ga er nooit vanuit dat jou hond kieskeurig is zonder eerst de andere alternatieven te controleren, aangezien een verminderde eetlust bij honden het gevolg kan zijn van een onderliggende aandoening.

Wat te doen als jou hond niet meer eet?

Als jou hond om welke reden dan ook niet eet, hangt de beste manier van handelen af van wat je en jou dierenarts als de onderliggende oorzaak van het probleem beschouwen.

Als het gebrek aan eetlust van jou hond te wijten is aan een ziekte, kan jou dierenarts een voorgeschreven dieet voorstellen om aan de voedingsbehoeften van jou huisdier te voldoen. Tegelijkertijd wordt de onderliggende aandoening van je hond behandeld. Hierdoor kan jou huisdier zijn gezondheid behouden tijdens de behandeling. Het is mogelijk dat jou hond deze diëten niet erg smakelijk vindt, vooral als hij gewend is om regelmatig iets lekkers te krijgen of voedsel dat voor mensen bedoeld is.

Ontneem jou zieke hond nooit voedsel om hem te dwingen het door medicijnen aanbevolen voedsel te eten. In plaats daarvan zou het helpen als je de beschikbare opties met jou dierenarts bespreekt. Jou dierenarts kan voorstellen om een vloeibaar dieet met een injectiespuit te geven. Eventueel kan jou dierenarts eetluststimulerende medicijnen voorschrijven of een voedingssonde te plaatsen.. Als alternatief kunnen ze aanbevelen om een vloeibaar dieet met een injectiespuit te geven.

Stel dat de verminderde eetlust van jou hond het gevolg is van een gedragsprobleem, zoals kieskeurigheid of ongemak bij het eten, in plaats van een medische aandoening. In dat geval zijn er verschillende dingen die je kunt doen om jou huisdier aan te moedigen om te eten. Als de verminderde eetlust van jou hond het gevolg is van een medische aandoening, kunt je niets doen.

TIP: Om de brokjes smakelijker te maken voor jou hond, meng je er een klein beetje warm water door.

Terug naar blog